Tipărire

cosesti 2După o pauză de doi ani cauzată de restricțiile impuse de pandemie, Festivalul Țuicii a fost reluat, organizatorii - Primăria și Consiliul Local Coșești, adăugând de anul acesta noi valențe manifestării. Astfel, în seara zilei de sâmbătă, 10 septembrie, pe Valea Păcurarului tinerii din localitate au avut parte de un program de muzică și dans susținut de un DJ. Un alt element de noutate s-a derulat pe parcursul celei de-a doua zi a festivalului: un spectaculos alai de atelaje și oameni călare a parcurs drumul de la Primăria și până la locul de desfășurare a manifestării.

Alături de primarul Nicolae Până și de comunitatea locală s-au aflat președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, vicepreședintele Marius Nicolaescu, prefectul Radu Perianu, parlamentarii de Argeș Cristina Stocheci, Aurel Bălășoiu și Nicolae Pavelescu.
Președintele Ion Mînzînă a oferit "Placheta de excelență" primarului Nicolae Pană, Consiliului Local Coșești și întregii comunități, ca semn de recunoaștere și prețuire pentru efortul depus la dezvoltarea administrativă, culturală, economică și socială a localității.
cosesti 1Elevii cu rezultate foarte bune la învățătură, dar și cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie au fost premiații zilei. Atmosfera a fost întreținută de trupe și soliști vocali cunoscuți, miile de participanți - localnici dar și turiști din toate colțurile județului, apreciind la unison
programul conceput de organizatori, dar și produsele tradiționale expuse de producătorii și meșteșugarii zonei.
„Festivalul Țuicii” de la Coșești a devenit o frumoasă tradiție, atât pe plan local, cât și național, continuând campania de recunoaștere a țuicii drept băutură tradițională românească, dar și a celorlalte produse și meșteșuguri tradiționale – specifice zonei.” - Ion Mînzînă, președintele CJ Argeș
„Particip de fiecare dată cu mult drag la "Festivalul Țuicii" de la Coșești, unul din frumoasele exemple prin care arătăm că argeșenii nu își uită obiceiurile. Depinde doar de noi transmiterea din generație în generație a tradiției, autenticului și frumosului pe care le avem la nivelul întregului județ.
Coșești este o comunitate condusă excepțional de către un primar gospodar, domnul Nicolae Pană, un om implicat care pune accent pe dezvoltarea economiei locale, prin investiții și facilități pentru investitori.
Felicitări întregii comunități locale!” - Cristina Stocheci, senator PSD de Argeș.

 cosesti 3