Tipărire

cicanesti latOdată cu începerea noului an școlar, copiii din Cicănești vor avea parte de un teren de sport cu gazon sintetic și nocturnă. Vor exista și tribune, dar și vestiare - dotate inclusiv cu cabine de duș. Totodată, cele trei grădinițe și două școli de pe raza comunei sunt pregătite să-și primească preșcolarii și școlarii.

„În afară de curățenia inerentă unui nou ciclu de învățământ, practic nu a fost nevoie să mai întreprindem ceva în unitățile școlare, pentru că toate sunt foarte bine puse la punct. Mă bucur că am reușit să le oferim copiilor și tinerilor o alternativă pentru petrecerea timpului liber într-un mod sănătos și plăcut, iar când spun asta mă refer, desigur, la realizarea terenului de sport. Nu vreau însă să ne oprim aici în privința infrastructurii sportive, astfel că recent am depus la Compania Națională de Investiții (CNI) un proiect pentru realizarea unei săli de sport cu 102 locuri.”, anunță primarul Ion Ionescu.

Proiect inedit depus tot la CNI
Cicăneștiul este una dintre puținele localități din mediul rural argeșean în care infrastructura, atât cea de utilități, cât și cea rutieră, acoperă aproape 100% din comună. Au mai rămas câteva artere neasfaltate, însă odată cu punerea în practică a proiectului finanțat prin programul „Anghel Saligny”, se vor asfalta și ultimii 11 km de drum. În aceste condiții, primarul Ion Ionescu se gândește să ofere concetățenilor săi și un alt timp de confort. Concret, administrația din Cicănești a depus la Compania Națională de Investiții un proiect pentru realizarea în comună a unui ștrand! Dacă se va obține finanțarea, piscina publică ar urma să fie amplasată în zona în care an de an se desfășoară populara sărbătoare „Tamașiana”.