Tipărire

harsesti gradinitaPreșcolarii din localitate vor începe grădinița într-o locație complet modernizată și dotată conform standardelor europene. Administrația publică locală a accesat fonduri europene prin POR pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Grădiniței cu Program Normal Hârsești, reușind astfel să asigure copiilor cele mai bune condiții pentru desfășurarea procesului instructiv - educativ.

Din 5 septembrie, două grupe de învățământ preșcolar vor învăța în noua grădiniță, iar cei 45 de prichindei vor avea parte de un nivel ridicat de confort și siguranță. Cursurile școlare vor începe în condiții bune și în restul unităților de învățământ de pe teritoriul comunei. ”S-a făcut curățenie, sălile de clasă au fost zugrăvite, iar în anumite locuri a fost schimbat parchetul. Am înlocuit și o parte din mobilierul școlar, am adus bănci noi. Populația școlară a comunei noastre numără 185 de elevi și preșcolari la ora actuală”, precizează primarul Ionel Moloiu.

Premiul I la Festivalul ”Dumitru Tudor Refu”
În luna august, tinerii artiști ai Căminului Cultural Hârsești, pregătiți de energica profesoară Loredana Costache, au câștigat premiul I la Festivalul Național de Folclor ”Dumitru Tudor-Refu” de la Costești. Conform tradiției festivalului, de pe scenă nu au lipsit jocurile și dansurile călușărești, iar călușarii și grupul folcloric ”Doruri de câmpie” de la Hârsești au impresionat prin talentul demonstrat. La eveniment au participat ansambluri populare din țară și din străinătate.
În altă ordine de idei, în desfășurare se află la Hârsești lucrările de modernizare a străzilor Cimitirului și Ghebărești, investiții realizate cu fonduri din bugetul local. Momentan se lucrează la amenajarea rigolelor și a podețelor pe străduțele laterale, și apoi va fi turnat asfaltul pe ambele căi de acces.