Tipărire

darmanesti primar 2Odată cu începerea noului an școlar, copiii din Dârmănești au parte de două surprize oferite de administrația locală: un teren de sport cu gazon sintetic și nocturnă, dar și un loc de joacă. Ambele investiții au fost realizate în perimetrul școlii de centru. „Terenul de sport l-am finalizat în această vară, iar la locul de joacă mai trebuie turnat tartanul. Băncuțele și echipamentele au fost montate, inclusiv două aparate de fitness, destinate adulților. Totul va fi gata până la începerea școlii.”, anunță primarul Emilian Ciolan.

În această vară administrația comunei a derulat mici lucrări în unitățile școlare, astfel că preșcolarii și elevii încep noul an de învățământ în condiții bune. „La Școala Piscani a fost amenajată o cale de acces în conformitate cu cerințele ISU, iar la interior am schimbat parchetul pe porțiunile unde acesta a fost degradat. Mici reparații au fost efectuate și în școlile din Dârmănești și Negreni. La Negreni ne dorim să reabilităm la interior o sală de clasă. Dacă bugetul ne va permite, vom efectua lucrările în cursul acestui an, copiii urmând a fi mutați în altă sală de clasă.”, precizează edilul șef din Dârmănești.
La ora actuală se lucrează la stația de purificare a apei de la Valea Nandrii. A fost achiziționat și urmează a fi instalat un filtru de demanganizare și deferizare, cu o capacitate de 4 mc. Tot acolo trebuie ridicată o nouă clădire, care va adăposti două rezervoare de câte 5 mc destinate spălării tancului de demanganizare și deferizare. „Această nouă construcție va fi realizată anul viitor, când avem în plan și achiziționarea celor două rezervoare. În acest sens sperăm că vom fi ajutați în continuare de către Consiliul Județean Argeș, care și anul acesta a alocat 1,2 miliarde de lei vechi pentru această stație.”, explică Emilian Ciolan.    
Infrastructura rutieră a comunei continuă să fie modernizată, recent încheindu-se lucrările de asfaltare a două tronsoane: Drumul lui Popa și Drumul lui Ene. Alte trei drumuri vor intra în proiectare, urmând a fi asfaltate în viitor. Tot în domeniul infrastructurii, cât de curând vor demara lucrările de realizare a unui canal pentru colectare apelor pluviale, pe o lungime de 150 de metri, în zona Dispensarului Dârmănești.