Tipărire

raca latConducerea Primăriei Râca se ocupă în această perioadă de obținerea avizelor necesare implementării proiectului aprobat la finanțare în cadrul Programului de Investiții ”Anghel Saligny” - asfaltarea a 5 km de drumuri de interes local. Vor fi asfaltate DC 439, 437 și 435, iar suma alocată investițiilor în modernizarea infrastructurii de circulație este de aproximativ 6,5 milioane de lei.

Pe de altă parte, în localitate au fost finalizate un număr de 127 de branșamente la rețeaua de canalizare. Lucrările au fost executate din fonduri locale și cu sprijinul Consiliului Județean. Rețeaua de canalizare a comunei Râca deservește în prezent peste 250 de gospodării și instituțiile publice.

Pregătiri pentru primirea elevilor
Administrația locală s-a ocupat în luna august și de pregătirile pentru începerea noului an școlar. La Școala Gimnazială ”Ilie Stănculescu” Râca au avut loc lucrări de igienizare și au fost pregătite sălile de clasă pentru primirea elevilor și preșcolarilor. De asemenea, unitatea de învățământ a fost aprovizionată cu lemne pentru iarnă. În prezent la școala din comuna Râca sunt înscriși 72 de elevi și preșcolari. ”Educația a fost și va rămâne o prioritate pentru noi, și tocmai de acea ne străduim să oferim copiilor cele mai bune condiții pentru a învăța. Școala este pregătită să-i primească așa cum trebuie, sălile de clasă au fost igienizate, s-a făcut curățenie și la exterior. Există grupuri sanitare în interior, sunt racordate la apă și canalizare”, declară primarul Nicușor Sorin Popescu. Totodată, 40 de copii din localitate au beneficiat de burse școlare. Beneficiarii de burse sociale primesc câte 200 lei/lună, la fel și cei cu burse de studii, iar cei cu burse de merit au parte de câte 150 lei/lună.