Tipărire

suici 1Voie bună, premii, muzică de calitate, duminică, 24 iulie, toate orchestrate impecabil de către organizatori, la cea de-a XIX-a ediție a Zilei Comunei Șuici. Păstrând tradiția, în preajma sărbătorii de Sf. Pantelimon, când, așa cum spune cutuma populară, teiul își întoarce frunza și berzele se pregătesc de plecare, comunitatea din Șuici a sărbătorit. După doi ani în care, din cauza pandemiei cetățenii nu s-au mai putut bucura împreună, sala Căminului Cultural, unde a avut loc festivitatea de premiere, a devenit neîncăpătoare.

Ceremonia de acordare a distincțiilor a început însă printr-un moment de reculegere în memoria senatorului Șerban Valeca ”Suntem mai săraci acum, când nu-l avem printre noi pe distinsul senator, care nu de puține ori a pus umărul de dezvoltarea localității noastre”, a rostit primarul Constantin Iatagan.
Conducerea Primăriei, alături de cea a Consiliului Județean - președintele Ion Mînzînă și vicepreședintele Marius Nicolaescu, însoțiți de reprezentanți ai Parlamentului - deputații Aurel Bălășoiu și Nicolae Pavelescu, au premiat elevii cu rezultate deosebite din ultimii ani, cuplurile ce au împlinit 50 de ani de căsnicie, precum și pe vârstnicii comunității.
suici 2Edilul șef Constantin Iatagan, alături de echipa domniei sale, a ținut să mulțumească în mod deosebit celor ce au fost alături de administrația locală în realizarea proiectelor din ultimii ani. ”Am inaugurat anul acesta câteva obiective: terenul de sport, școala cu clasele I-IV Rudeni, sistemul de alimentare cu apă din Valea Calului. Toate acestea au necesitat  co-finanțare. Dacă nu am fi fost sprijiniți, nu am fi putut să le realizăm. Avem alte câteva importante obiective în derulare: modernizare de drumuri comunale și vicinale în satele Șuici și Rudeni, modernizare drum comunale Târsa Plopu și extinderea sistemului de canalizare în satele Șuici și Rudeni, sistem care în maxim două luni va fi inaugurat. Vreau să felicit Consiliul Județean pentru finanțarea obținută privind modernizarea a două drumuri extrem de importante pentru noi: DJ 703 G Șuici-Călimănești și DJ 703 H. Cele două drumuri ajută extrem de mult partea de nord-vest a județului, întreaga Vale a Topologului, oferindu-ne deschiderea spre Ardeal, pentru comerț și nu numai.”, a declarat șeful executivului.
”E o zi de Sărbătoare pentru dumneavoastră, după o perioadă grea. În primul rând asta vă doresc, să vă bucurați. Poate merităm laudele pe care primarul Constantin Iatagan ni le-a adus, poate nu le merităm. Ceea ce pot să vă spun cert este că noi, la nivel de Consiliul Județean, am făcut toate eforturile să venim în sprijinul dumneavoastră. O altă certitudine este aceea că aveți un primar bătăios, care nu se lasă până nu obține ceea ce-și dorește pentru localitate. Vom fi alături de domnia sa și de acum încolo!” , a declarat președintele CJ Argeș, Ion Mînzînă. În semn de prețuire și respect pentru activitatea depusă, în numele instituției, acesta a înmânat o plachetă de onoare primarului din Șuici.
Administrația locală a oferit, de asemenea, distincții celor prezenți, pentru a pecetlui mulțumirile în sprijinirea eforturilor de a moderniza comuna.
După festivitate, Taraful Cătălin Iancu a întreținut o atmosferă de dans și voie bună, iar doritorii de distracții tari și mai ales copiii, s-au putut bucura de tiribombele din târgul amenajat special cu această ocazie.

Elevii și vârstnicii premiați
APOSTU RARES GABRIEL
APOSTU CARMEN GEORGIANA
APOSTU ROBERT ANDREI
NITA MADALINA
SALI ANDREEA
APOSTU IOANA ALEXANDRA
IATAGAN CONSTANTIN IUSTINIAN
PETRESCU DARIUS GABRIEL
RADU VASILE ALEXANDRU
LIXANDRU MIHAI CATALIN
BIRTAN CASANDRA
BARBOIU BIANCA ELENA
DINICA MARIA ALEXIA
CALINA DAVID RAUL
POPESCU DENISA IOANA
TOMA GEORGIANA
NUTU ION
CALINA IZABELA MARIA
CIRSTOIU ELENA ALINA
TEIANU ALEXANDRA
NITA ALEXANDRU
BARAGAU IONUT BOGDAN
PETRESCU ELENA LARISA
TINTEA ALEXANDRA
COSTACHE CATALINA
MATEI SOPHIA
DINA ANTONIO
FLOREA CATALINA
ANTON CATALIN
STATE DUMITRU CATALIN
MATEI DIANA
STATE IONUT EMANUEL
GABRIAN GEORGE MARIUS
MARINA ALINA NICOLETA
MARINA IOANA LARISA
MECU SEBASTIAN IUSTIN
BARBOIU STEFAN
DUTA MARIA ALEXANDRA
TEIANU DENISA

APOSTU FILOFTEIA
BICĂ ELENA
BINGĂ ION
BOGDAN FILOFTEIA
COJOCĂREL MARINA
DIN I. FILOFTEIA
DINICĂ FLOAREA
ENACHE ION
FLOREA ION
GĂBRIAN GH. MARIA
GHERGHINA MARIA
GEORGESCU S. GHEORGHE
IANCU SMARANDA
JIANU MARIA
MATEI NICOLAE
MIEILĂ MARIA
ȘERBAN CONSTANTIN
ȘERBAN ECATERINA