Tipărire

nucsoara varful strungii 2Pe 25 iunie a avut loc, la Nucșoara, într-un cadru festiv, deschiderea oficială a unui nou traseu turistic din „Via Valahia”. Este vorba despre porțiunea Nucșoara-Brădet, ce cuprinde un obiectiv turistic de o rară frumusețe: Vârful Strungii. „Via Valahia” este un proiect al Asociației Montane Vidraru și reprezintă cel mai nou traseu de drumeție din țară, însumând aproximativ 150 de kilometri ce vor fi marcați până în 2024 și trecând prin zeci de locuri cu povești fascinante și peisaje de vis.

Traseul pornește din comuna argeșeană Corbi, mergând către Nucșoara. Apoi, coboară spre Brădet și ajunge la Corbeni. Din Corbeni se merge spre Arefu, apoi spre Sălătrucu, iar după ce urcă pe Muntele Poiana Spinului, se coboară în Țara Loviștei, ajungând până la Olt, la Racovița-Perișani.
„Via Valahia” pleacă din comuna Corbi și spre Slănic, Bughea, Albeștii de Muscel, ca să ajungă la Câmpulung Muscel. Se îndreaptă apoi spre Nămăiești și Mateiaș, coborând pe Valea Dâmboviței, la Cetățeni, pentru ca, în final, să se ajungă la Târgoviște. „Via Valahia” este un traseu de drumeție menit să pună în valoare una dintre cele mai frumoase zone din România, prin redescoperirea istoriei, geografiei, tradițiilor și obiceiurilor acestor locuri.
”Nucșoara este deja centrul a tot ce înseamnă priveliște, istorie, geografie, bună servire, bună primire. Suntem blagosloviți de bunul Dumnezeu cu un peisaj de o frumusețe și unicitate extraordinare, și de aceea, facem tot ce ne stă în putință să punem în valoare aceste daruri. Acest proiect este o cale de a face și mai cunoscută localitatea. Toată lumea știe că eu am, de când am fost ales primar, dorința de a face lucruri importante în ceea ce privește turismul în această zonă. Acesta este numai începutul.”, a declarat primarul din Nucșoara, Ion Cojocaru.
Deschiderea oficială a traseului montan a fost urmată de o drumeție către Vârful Strungii.

Lucrări programate în următoarea perioadă
Reabilitarea școlii din satul Slatina și amenajarea unei gospodării de apă în satul Gruiu sunt principalele obiective de investiții ale administrației comunei Nucșoara pentru această vară. Lucrările prevăzute în cele două proiecte sunt programate să înceapă în luna iulie. ”Pentru reabilitarea școlii din Slatina așteptăm finalizarea proiectării, astfel încât să putem da drumul lucrărilor. În ceea ce privește gospodăria de apă din satul Gruiu, avem proiectarea făcută, dar așteptăm eliberarea unui aviz de la Mediu pentru începerea lucrărilor. Investiția va deservi toate cele 120 de gospodării din sat. Rețeaua actuală este subdimensionată și nu mai face față consumului cetățenilor, de aceea se impune această investiție. Pe lângă gospodăria de apă vor funcționa și trei bazine de denisipare, o stație de clorinare și un bazin de înmagazinare, cu o capacitate de 100.000 litri”, precizează primarul Ion Cojocaru. Investițiile vor fi realizate cu fonduri din bugetul local și sprijinul Consiliului Județean Argeș.