Tipărire

davidesti zona de picnicParcul și locul amenajat pentru grătare și petrecere a timpului liber de la Davidești și-a atins obiectivul, fiind considerat de cetățeni o investiție mai mult decât binevenită. Conform declarațiilor primarului Alin Văduva, în fiecare zi foarte mulți aleg să se relaxeze și să se bucure de natură aici. ”Mă bucur foarte mult să văd că inițiativa noastră este apreciată. Că oamenii vin, fac un grătar, petrec timp împreună și se bucură. De aceea, intenționăm să mai amenajăm în zonă și un loc de joacă pentru copii. ”, spune edilul șef.

Și vizavi de Căminul Cultural Conțești administrația locală va amenaja un parc și un loc de joacă. Concomitent, clădirea instituției de cultură va fi modernizată. ”În primul rând avem în vedere racordarea toaletelor la utilități și reabilitarea lor. Este absolut necesar să realizăm acest obiectiv, pentru a putea desfășura activități culturale în Cămin. Vom realiza investiția cu fonduri proprii. Nu am uitat nici clădirea Căminului Cultural Davidești. Am depus pe PNRR o solicitare de finanțare pentru eficientizare energetică. ”, a mai declarat șeful executivului.
Modernizarea Căminelor Culturale reprezintă o investiție pe termen lung, având în vedere că, începând de anul acesta, conducerea primăriei va organiza Ziua Comunei, vitalizând implicit și viața socio-culturală a localității. ”Cel mai potrivit ca dată pentru organizarea Zilei Comunei este 8 septembrie, de Sfânta Maria. Până atunci vom amenaja și inaugura cu acest prilej și un târg - o piață, obiectiv pentru care pregătim documentația. Pe viitor, vrem să înființăm și un ansamblu, să readucem cântecul și jocul popular în viața tinerilor din localitate”, a mai punctat edilul șef din Davidești.