Tipărire

harsesti 1De Rusalii, în satele de pe Valea Cotmenei a răsunat din nou inconfundabilul căluș! Mai întâi prin bătăturile oamenilor, așa cum o cere tradiția, iar mai apoi cu alaiuri întregi de dansatori, soliști și instrumentiști, pe scena Căminului Cultural Hârsești, la ”Sărbătoarea Rusaliilor” și Ziua Comunei.

Mii de oameni au venit să se bucure de regalul artistic pregătit de autoritățile locale și nu s-au dat plecați în ciuda unei ploi zdravene, care a udat din plin localitatea. Pe rând, pe scena Căminului Cultural, în prezentarea unică a Loredanei Costache, directoarea Căminului Cultural Hârsești, și a jurnalistului Constantin Pașol, au urcat grupuri de călușari din localitate, precum și din Stolnici, Bârla, Lunca Corbului, Costești, Popești și din județele învecinate. S-a jucat cu pasiune, cu dăruire și cu aceeași dragoste față de acest obicei străvechi, împământenit pe meleagurile din sudul Argeșului. Atmosfera a fost întreținută de diverși artiști locali, precum și de soliștii Școlii harsesti 2Populare de Arte și Meserii Pitești. Publicul s-a bucurat și de un recital de excepție al cunoscutei interprete de muzică populară Steliana Sima, urmat de un minunat foc de artificii. S-au marcat cu această ocazie împlinirea a 398 de ani de la prima atestare documentară a localității.
La eveniment au participat numeroși primari, parlamentari de Argeș, președintele CJ Argeș, Ion Mînzînă, acesta din urmă oferindu-i o plachetă aniversară și felicitându-l pe primarul Ionel Moloiu pentru realizările care au schimbat în bine comuna. Cu acest prilej autoritățile din Hârsești au premiat și cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie.