Tipărire

ratestiÎn luna mai pe DJ 702 G Căteasca - Rătești au fost executate reparații asfaltice, lucrările fiind realizate de Consiliul Județean Argeș. Lucrările s-au desfășurat pe o lungime de aproximativ 5 km, până în dreptul sediului Primăriei Rătești. În plus, în această vară în comuna Rătești vor fi demarate lucrări de asfaltare a unui alt drum.
Este vorba de DC 96 Ciupa Mănciulescu, drum care face legătura cu DJ 702A Ciupa-Rătești.

”Suntem în procedura de achiziție pentru execuția lucrărilor, s-au înscris șase firme la licitație. Se evaluează ofertele, urmează perioada de contestații și apoi atribuirea lucrărilor. Sper ca în această vară să începem asfaltarea drumului”, declară primarul Cornel Petrică. Lucrările de asfaltare se vor realiza pe o lungime de 1 km, finanțarea fiind asigurată din bugetul local.
În altă ordine de idei, la noul dispensar din satul Furduiești vor începe în următoarea perioadă o serie de lucrări de amenajare a spațiului exterior și a parcării. Dispensarul medical a fost realizat de autoritățile din Rătești din fonduri proprii și sprijinul Consiliului Județean. În paralel se așteaptă răspunsurile privind solicitările de finanțare depuse în cadrul PNI  ”Anghel Saligny” pentru asfaltarea unor drumuri locale, respectiv pentru înființarea sistemului de canalizare, dar și pentru proiectul depus la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) în vederea modernizării iluminatului public.