Tipărire

negrasi 1După doi ani de pauză, la Negrași revine anul acesta Sărbătoarea Narciselor, un eveniment deja tradițional organizat de Primăria Negrași și care se va desfășura în rezervația naturală ”Poiana cu narcise”, duminică, 8 mai. Considerată a fi un brand al județului Argeș, Poiana narciselor de la Negrași a fost declarată rezervație naturală în anul 1968 și tot de atunci există și tradiția organizării acestei sărbători. Mii de oameni, localnici și turiști, sunt așteptați și la ediția de anul acesta, a 54-a la număr.

Autoritățile locale au pregătit un spectacol folcloric și o masă câmpenească, dedicate totodată și marcării Zilei comunei Negrași (ediția a XV-a). Sunt invitați artiști populari și vor susține recitaluri Andreea Mitran, Maricica Mihoianu, Cristina Simion, Ancuța Prisecaru, Iulian de la Izvoare și Ioana Porumbescu. Pe scenă va urca și Ansamblul de călușari de la Hârsești care va încânta publicul cu frumusețea jocului popular. Și copiii de la Școala ”Petre Badea” Negrași vor oferi un moment artistic celor prezenți. Invitația de a participa la acest frumos festival al florilor este lansată chiar de către primarul localității, Alexandru Constantin: ”Vă așteptăm la o serbare câmpenească autentică pentru a vă bucura de frumusețea narciselor cu care natura a înzestrat pământul Negrașilor!”.

Fonduri pentru reducerea abandonului școlar
Școala ”Petre Badea” Negrași este una dintre cele 32 de unități de învățământ din Argeș selectate să primească bani prin Programul Național pentru reducerea Abandonului Școlar. Finanțarea se acordă prin PNRR. Școala a obținut unul dintre cele mai mari punctaje în program, reușind să acceseze o finanțare în valoare de 346.241 lei. Banii pot fi folosiți pentru programe pe care unitățile de învățământ le propun: școală după școală, ore remediale, cercuri școlare, consiliere și orientare școlară, mediere, activități outdoor, dezvoltare de materiale educaționale, parteneriate cu alte entități din mediu public-privat, acordarea de subvenții pentru susținerea elevilor în finalizarea învățământului gimnazial, susținerea colaborării cu părinții, activități de dezvoltare a climatului pozitiv în școală, acțiuni de combaterea violenței, acțiuni anti-bullying, excursii, tabere, festivaluri, evenimente educaționale, activități nonformale, activități culturale comunitare, sportive, educație pentru sănătate.