Tipărire

bugheaVestea bună la Bughea de Jos este că a sosit buldoexcavatorul, utilaj obținut în urma unui proiect cu fonduri europene prin Grupul de Acțiune Locală. Vestea  mai puțin bună este că bugetul pentru anul acesta este cu 1 miliard mai mic decât anul trecut.
Luând situația ”ca atare”, conducerea aparatului administrativ a întocmit lista cu investițiile posibile, ținând cont de fondurile existente.
”Dorim să terminăm puntea pietonală din Irimii și să construim un nou sediu de Primărie. Proiectul e gata și termenul de execuție este de 3 luni. Noua clădire va fi construită lângă cea veche, urmând să vedem ce destinație utilă îi vom găsi actualului sediu. Tot anul acesta am dori să amenajăm niște locuri de joacă pentru copii și un teren de sport. Am înțeles că pentru comunele cu peste 3.000 de locuitori se alocă de la Guvern fonduri special pentru așa ceva. Nu în ultimul rând, avem în vedere modernizarea drumului Poenandre. Lungimea totală este de 3,5 km, dar nu mă hazardez nici să mă gândesc că am putea să-l asfaltăm pe tot. Măcar jumătate dacă am reuși, ar fi foarte bine. Drumul este tot în pantă și an de an înghite fonduri substanțiale pentru pietruire, deoarece la fiecare ploaie puternică trebuie să o luăm de la capăt”, a declarat primarul Gheorghe Sanda.