Tipărire

poienari de muscelDouă unități școlare din localitate vor beneficia de lucrări de modernizare anul acesta. Este vorba de Școala Gimnazială Poienari, unde va fi complet renovat parterul clădirii, respectiv de Grădinița Valea Itului, din satul Jugur, acolo unde va fi schimbat acoperișul unității.

”La școală ne propunem să realizăm aceleași lucrări pe care le-am făcut și la etaj, când l-am renovat, adică să schimbăm lambriurile, să refacem tavanele, să montăm rigips, să schimbăm pardoselile, tot ceea ce înseamnă amenajări interioare. Estimativ, costurile investiției depășesc 150.000 de lei, suma alocată de Consiliul Județean, însă vom contribui cu fonduri și din bugetul propriu. Peste 200 de elevi învață în această școală, trebuie să o renovăm pentru a oferi condiții bune copiilor. La Grădinița Valea Itului avem o grupă cu 20 de preșcolari, vrem să schimbăm acoperișul clădirii, pentru a o proteja. Pe viitor vom moderniza această grădiniță”, precizează primarul Ion Banzea.

Proiecte propuse pentru acest an
Lista proiectelor pregătite de administrația comunei Poienarii de Muscel pentru acest an cuprinde și alte lucrări pentru care autoritățile vor să acceseze fonduri europene. Momentan se lucrează la un studiu de fezabilitate pentru modernizarea iluminatului stradal în toată comuna. Proiectul urmează a fi depus într-un program de finanțare derulat prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) și vizează montarea a 500 de lămpi noi în toată localitatea, inclusiv de-a lungului drumului județean. De asemenea, conducerea Primăriei a depus solicitări de finanțare în PNI pentru alte două proiecte. Unul dintre acestea prevede asfaltarea a două drumuri, strada Peste Coastă în satul Jugur și strada Leculești în satul Groșani, precum și construcția unui pod pe Valea Poienarilor. Cele două drumuri au o lungime totală de 2 km. Cel de-al doilea proiect se referă la introducerea canalizării în comună.
Alte investiții îi au în prim plan tocmai pe cei mici. Administrația comunei va încerca să obțină fonduri externe prin programele finanțate din Granturile SEE și Norvegiene prin Ministerul Fondurilor Europene, pentru amenajarea a trei locuri de joacă în comună. Parcurile pentru copii ar urma să fie amenajate în cele trei sate în care funcționează grădinițe, și anume Poienari, Jugur și Groșani. Documentațiile pentru obținerea finanțărilor urmează să fie depuse la minister în această primăvară.

De 8 Martie, tuturor doamnelor și domnișoarelor, o primăvară frumoasă, plină de soare, sănătate și cât mai multe realizări. La mulți ani!
Primăria și Consiliul Local Poienarii de Muscel
Primar, Ion Banzea