Tipărire

nucsoara primarConducerea Primăriei Nucșoara a depus în luna noiembrie două solicitări de finanțare în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Proiectele pentru care se urmărește obținerea fondurilor guvernamentale vizează asfaltarea a 10 km de drumuri în satul Slatina și realizarea unui număr de 425 de racorduri la rețeaua de alimentare cu apă în același sat. ”Sperăm că aprobarea finanțărilor guvernamentale se va face cât mai devreme anul viitor. Ideal ar fi să ne și apucăm de lucru în 2022 la aceste investiții”, afirmă primarul Ion Cojocaru.

Pe de altă parte, anul acesta, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, manifestările în onoarea Zilei Naționale a României nu au avut loc. La primărie, școli și alte instituții publice de pe raza comunei a fost arborat steagul național. 

Haine de iarnă pentru copii
La finalul lunii noiembrie, voluntarii Asociației ”Casa Bună” au adus din nou zâmbete pe fața copiilor din Nucșoara. Ca și anul trecut, reprezentanții asociației au dăruit celor mici haine și încălțăminte de iarnă pentru a putea trece mai ușor peste sezonul friguros. Asociația ”Casa Bună” condusă de activistul Valeriu Nicolae, derulează de mai mult timp acțiuni cu scop umanitar în comuna Nucșoara, asigurând copiilor din mediile defavorizate activități educative, servicii medicale, calculatoare, haine, încălțăminte, rechizite, obiecte de igienă. De altfel, în comuna Nucșoara se află în plină reabilitare o clădire a vechii școli unde va funcționa un centru de zi realizat de cei de la Asociația ”Casa Bună” în colaborare cu autoritățile locale.