Tipărire

raca latPrimăria Râca a făcut pregătirile necesare întâmpinării anotimpului rece în bune condiții. ”Am încheiat un contract cu o firmă din localitate pentru deszăpezirea drumurilor. Avem în dotare un buldoexcavator cu care vom interveni, iar firma respectivă deține un tractor cu plug cu lamă frontală. În funcție de cât de grea va fi iarna, vom apela și la această firmă. Avem și o rețea destul de întinsă de drumuri comunale, 28 km, și atunci trebuie acoperită o distanță destul de mare când ninge”, declară primarul Nicușor Sorin Popescu.

Se apropie și sărbătorile de iarnă, iar autoritățile locale vor să dea o notă de sărbătoare comunei prin montarea unor instalații de iluminat festiv. În zilele următoare, acestea vor fi montate în zona centrală a localității. 
Sunt probleme însă în ceea ce privește plățile din sectorul de asistență socială, mai exact cu plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap și a salariilor asistenților personali. Banii nu ajung pentru achitarea drepturilor până la sfârșitul anului. Administrația locală speră ca Guvernul să aloce totuși fonduri printr-o rectificare bugetară operată în acest final de an.
Pe de altă parte, în comuna Râca se derulează în continuare lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor, pe sectoare cadastrale, finanțată de ANCPI. Localitatea a accesat fonduri în cadrul etapei a VII-a de finanțare, suma alocată fiind de 160.000 de lei. Aproximativ 1.000 de imobile vor fi cadastrate în cadrul acestei etape de finanțare.