Tipărire

suici 1Pe Valea Topologului, la intrarea în comuna Șuici, se află trunchiul unui stejar multisecular, a cărui existență numără peste 1500 de ani! Legenda spune că la umbra bătrânului stejar, Mihai Viteazul a făcut un popas pe când se afla în drum spre Transilvania, în campania ce a precedat bătălia de la Șelimbăr. Astfel, sub acest stejar, însuși Marele Voievod, în greaua încercare de unire a celor trei principate, ar fi poposit împreună cu căpitanii săi.

Unul dintre acești căpitani se numea Theodosie Rudeanu, de la care se pare că provine și denumirea primului sat al comunei Șuici, Rudeni. Din unele documente reiese faptul că Theodosie Rudeanu ar fi fost autor al unei Cronici Oficiale de Curte, scrisă în limba română, și că era unul dintre cei mai de seamă dregători ai lui Mihai Viteazul. El apare în toate actele emise de voievod, precum și în cele ale domnitorului Radu Șerban, pe care l-au adus boierii țării la Cârstinești, pe Valea Topologului, după întoarcerea din Ardeal.
Cu prilejul efectuării unor săpături arheologice, pe izlazul din preajma satului Rudeni s-au găsit, printre altele, săbii foarte ruginite, vârfuri de lănci, unele piese de harnașament și câteva monede, toate acestea reprezentând dovezi că prin aceste locuri, ar fi trecut, în vremuri de demult, fie corpuri de oaste romane, fie trupe din armata lui Mihai Viteazul.

Lucrări pe final de an
În plan investițional, la Șuici lucrările la rețeaua de alimentare cu apă de la Valea Calului se apropie de finalizare, astfel că, în cel mai scurt timp, și locuitorii acestui sat vor putea beneficia de această utilitate. Și pentru că vremea a permis, în această perioadă sunt în plină desfășurare lucrările de modernizare și asfaltare a unor drumuri comunale și vicinale din localitate. Astfel, pe drumurile din Rudeni și Șuici, incluse în proiect, a fost turnat cel de-al doilea strat de asfalt, iar lucrările continuă.