Tipărire

barla latRețeaua de gaze a fost extinsă pe strada Nebuneștilor, în satul Mozăceni Vale, cu branșarea momentan a unui număr de cinci gospodării. Potrivit autorităților locale, lucrări de extindere a rețelei de gaze vor fi realizate și pe strada Barajului. ”Facem demersuri pentru introducerea gazelor și pe celelalte ulițe din satul Mozăceni Vale. Partea bună este că există soluție de racordare la gaze pentru tot satul. Am demarat procedurile și pentru restul comunei, sper să avem soluție și aici pentru racordare. Până la sfârșitul anului ar trebui să fie gata studiul de fezabilitate pentru rețeaua de gaze. Soluția oferită de Transgaz ar fi racordarea de la SRM Urlueni. Avem avizul pentru lucrări. Distrigaz a luat licența de operare pe toată localitatea și când vom avea studiu de fezabilitate, îl vom preda Distrigazului. Ei vor stabili soluția de racordare la rețeaua de gaze pentru restul satelor”, declară primarul Gheorghe Voicu.

În această perioadă continuă lucrările la gospodăria de apă din satul Urlueni. Acestea fac parte din proiectul de alimentare cu apă a comunei, derulat prin PNDL 2, și vor fi finalizate anul viitor.  
Avansează lucrurile și în ceea ce privește proiectul de extindere a rețelei de canalizare în comună. Pe baza solicitării de finanțare a lucrărilor, depusă la Compania Națională de Investiții (CNI), autorităților locale li s-a cerut de curând predarea amplasamentului, pentru demararea proiectului. ”Urmează să obținem avizele pentru lucrări și apoi vom lua hotărârea în Consiliul Local pentru predarea amplasamentului. Sper ca acest proiect să se deruleze mai repede, având în vedere că cei de la CNI se vor ocupa de licitație, de toate procedurile”, precizează edilul din Bârla. Conform proiectului, rețeaua de canalizare a comunei Bârla va avea o lungime de 26 km, va fi racordată la stația de epurare existentă și va avea nouă stații de pompare.

Continuă lucrările de cadastru
La nivel local continuă înregistrarea sistematică a imobilelor, pe sectoare cadastrale, finanțată de ANCPI. La momentul actual se așteaptă livrarea cărților funciare și a documentelor aferente pentru lucrările de cadastru efectuate în etapa a VI-a de finanțare. De asemenea, Primăria Bârla a accesat fonduri în cadrul etapei a VII-a de finanțare a ANCPI pentru realizarea unor noi lucrări de cadastru. Suma aprobată este de 160.000 de lei, fonduri din care vor fi cadastrate sectoare de teren intravilan și mixt, respectiv extravilan. Vor fi cadastrate un număr de 330 de imobile din intravilanul localității și alte 742 de imobile din extravilan.