Tipărire

valea iasului extinderi canalizare 1Lucrările de extindere a sistemului de canalizare menajeră pe strada Bălășești (1 km) vor fi recepționate la începutul lunii decembrie de autoritățile comunei Valea Iașului. ”La rețea se pot branșa acum și cei care locuiesc pe strada Mihai Viteazul. Strada Bălășești este practic o bretea de legătură între străzile Mihai Eminescu și Mihai Viteazul, așadar și cetățenii de aici pot beneficia de canalizare”, declară primarul Cristian Enescu.
În curând vor începe și lucrările de extindere a rețelei de gaze. Demararea acestora depinde de obținerea unui aviz de la Mediu. Lucrările se vor derula în satul Cerbureni, pe străzile Mihai Viteazul, Bălășești și Rogoz.

Conducerea Primăriei Valea Iașului a emis ordinul de începere a lucrărilor la două foraje pentru alimentarea cu apă a localității. Momentan se lucrează pe islazul de la Cerbureni, iar în curând va începe lucrul și la forajul din satul Valea Uleului. Investițiile sunt finanțate din bugetul local, cu sprijinul Consiliului Județean Argeș. Prin aceste lucrări, administrația locală caută să asigure surse proprii de alimentare cu apă a comunei, pentru a nu mai depinde de furnizarea apei din municipiul Curtea de Argeș. Lucrările la cele două foraje vor fi gata până la finalul anului, susțin reprezentanții administrației locale. De altfel, în această toamnă, în subordinea Primăriei Valea Iașului a fost înființat Serviciul de Apă și Canalizare. Acesta are rolul de a simplifica relația dintre cetățeni și furnizorul de apă și de a asigura o bună gestionare a serviciilor de utilități.

Clarificări la proiect
De curând au fost depuse și ultimele clarificări la proiectul de amenajare a unui pod în satul Borovinești, peste Valea Bădilii, pe strada Gorgan. ”Cei de la CNI ne-au solicitat mai multe documente pentru clarificare, printre care studii geo, topo, situația debitelor pârâului Bădilii. Finanțarea proiectului este garantată, fondurile vor fi alocate prin CNI”, precizează primarul Cristian Enescu. Pe lângă amenajarea podului, proiectul mai prevede și regularizarea Văii Bădilii în zona podului. Acesta va fi implementat începând de anul viitor.