Tipărire

schitu golestiConducerea Primăriei din Schitu Golești alături de consilierii locali și profesorii de la instituțiile de învățământ au decis marcarea momentului de 1 Decembrie, Ziua României, printr-o depunere de coroane la Monumentul Eroilor din localitate. ”Va fi un eveniment restrâns, din cauza condițiilor impuse de pandemie, dar vom realiza ceremonialul bisericesc de comemorare a eroilor, punctând prin câteva alocuțiuni, cel mai important moment din istoria noastră. Nu am dorit să treacă neobservat, fiindcă acestea sunt lucrurile care în perioade de restriște, dificile, ne ajută să mergem mai departe și să construim, așa cum au făcut-o înaintașii”, a declarat primarul Vasile Miriță.

Pe de altă parte și lucrurile de zi cu zi arată implicarea autorităților locale în dezvoltarea localității, în același spirit al construirii. ”Cu împrumutul pe care l-am luat de la Trezorerie continuăm lucrările la cea de-a doua etapă a canalizării. Deja am îngropat conducta pe încă 800 de metri și, concomitent, refacem trotuarele pe toată lungimea drumului unde am avut intervenții.”, spune edilul șef.
Lucrările continuă și la amenajarea și modernizarea clădirii socio-culturale din centrul localității, punându-se deja țigla pe acoperiș. La obiectivul ”Construire sală de sport în Lăzărești”, investiție realizată cu fonduri europene, prin POR, se lucrează la fundație și, de curând, s-a dat ordinul de începere și la sala de sport, ce va fi realizată cu fonduri de la Compania Națională de Investiții.
”Foarte important este că în acest an am finalizat proiectul în valoare de 4,5 milioane de euro, un proiect pe social, ce a avut ca grup țintă comunitatea de rromi. Am finalizat ultima etapă, adică realizarea a 73 de acoperișuri la casele grupului țintă, 70 de branșamente la curent electric și reparații interioare. Cel mai mult mă bucură faptul că din cei 50 de cetățeni care au făcut în cadrul proiectului cursuri de antreprenoriat și au deschis mici afaceri cu ajutorul de câte 25 de mii de euro obținuți, mai mult de 40 funcționează foarte bine. Avem o vulcanizare, confecții metalice, brutărie etc, care merg foarte bine și chiar se vor extinde. Dacă la început oamenii erau reticenți, li s-a demonstrat că se poate, au devenit din persoane fără venituri, angajatori, cu mici afaceri de succes, prin care pot să-ți întrețină familiile și chiar să creeze noi locuri de muncă. Este o dovadă că se poate”, spune șeful executivului din Schitu Golești.