Tipărire

primaria albestii de arges 2Nici pentru comuna Albeștii de Argeș 2021 nu a fost un an foarte bun din punct de vedere al investițiilor, fiind o perioadă între finanțări europene sau guvernamentale, dar fără rectificări bugetare. Cu toate acestea, s-au realizat lucrări importante pentru comunitate și, mai ales, au fost depuse proiecte și solicitări de finanțare pentru obiective viitoare. ”Foarte important este că am finalizat extinderea sistemului de canalizare în Ogradă, Albeștii Pământeni, extindere aferentă căreia vor fi realizate 33 de racorduri.”, a declarat Cristian Ștefan, consilier superior, Serviciul achiziții publice din cadrul Primăriei Albeștii de Argeș.

Tot în acest an s-au făcut lucrări de reparații și igienizare la școala de centru, lucrări ce au inclus vopsitul gardului, reparații la Monumentul Eroilor din fața unității de învățământ etc.
”Constant, am realizat pietruiri și reabilitări de drumuri, mai ales că în acest an a plouat mult și a fost nevoie de intervenții continue. Din acest considerent am și depus pe Programul „Anghel Saligny” solicitare de finanțare pentru modernizarea prin asfaltare a infrastructurii rutiere. Este vorba de drumuri de interes local și ulițe, în lungime totală de 15,1 km, pe toate aceste tronsoane existând infrastructură de utilități - apă și canalizare, deci cu șanse mari pentru obținerea finanțării”, a declarat edilul șef Gabriel Popa.
Pentru reducerea facturilor la consumul energetic în ceea ce privește funcționarea sistemului de alimentare cu apă de la Albeștii Pământeni, conducerea administrației din Albeștii de Argeș va depune un studiu de fezabilitate pentru atragerea de fonduri, în vederea montării unui panou fotovoltaic la gospodăria de apă a sistemului. Studiul de fezabilitate va fi depus la Fondul Român pentru Eficiența Energiei.
Pași importanți s-au făcut și în ceea ce privește construirea unei săli de sport, cu fonduri de la Compania Națională de Investiții. După obținerea  autorizației de construcție, se va preda amplasamentul, iar CNI va putea organiza licitația pentru desemnarea firmei care va realiza obiectivul.
Pentru că se apropie iarna cu pași repezi, pe lista de priorități este și achiziționarea de material antiderapant, deszăpezirea urmând a fi realizată cu utilajele din dotare, în regie proprie.