Tipărire

lunca corbului drum padureti costesti 1Pe 15 septembrie, președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, și funcționarii din aparatul tehnic al CJ Argeș au fost prezenți la Primăria Lunca Corbului, unde au avut loc procedurile privind predarea amplasamentului către constructor pentru obiectivul :” Modernizare DJ 703B Pădureți – Costești, pe o lungime de peste 10 km.  
La întâlnire au participat primarul comunei Lunca Corbului, Gheorghe Drăgan, viceprimarul orașului Costești, Daniel Stancu, reprezentanți ai instituțiilor care și-au dat avizul pentru începerea lucrărilor.

“Este o dorință mai veche a locuitorilor din zonă pentru modernizarea drumului, drum de care vor beneficia nu doar locuitorii din Lunca Corbului, ci și cei din Bârla, Stolnici, Hârsești care, până acum, trebuiau să facă un ocol de 20 kilometri pentru a ajunge la Costești, unde sunt sediile unor instituții importante precum Finanțele, Judecătoria, APIA sau Spitalul. Este al treilea drum județean care face legătura cu orașul Costești modernizat, în ultimii 5 ani de Consiliul Județean Argeș. Primul drum asfaltat a fost Costești - Bradu, a urmat Rociu - Costești, drum care face legătura cu autostrada. Modernizarea infrastructurii rutiere în zona de sus a județului atrage după sine și dezvoltarea zonei”, a spus președintele Ion Mînzînă.
“Mă bucură faptul că acest drum județean a fost trecut pe lista de investiții a Consiliului Județean Argeș. Este bine că, după amenajarea de șantier, vor și începe lucrările. Este o investiție pe care, împreună cu locuitorii din Lunca Corbului, o așteptam”, a precizat și primarul Gheorghe Drăgan.
Drumul județean 703B este situat în zona de sud a județului Argeș, se desprinde din Drumul Național 7 în localitatea Leordeni, străbate localitățile Căteasca, Gruiu, Siliștea, Șerbănești, Costești, Pădureți și se continuă până la limita cu județul Olt. Se intersectează cu drumurile naționale 65A și 65.
Valoarea totală a investiției este de 25.005.988,00 lei inclusiv T.V.A. Sectorul de drum pe care se execută lucrări are o lungime de aproximativ 10 km și începe de la km 48+975 (Lunca  Corbului) până la km 59+065 (Costești). 
Pe lângă asfaltarea propriu-zisă a drumului județean, în cadrul proiectului sunt prevăzute și lucrări de reparații trei poduri existente pe traseu.
Investiția este finanțată din bugetul Consiliului Județean Argeș, durata de execuție fiind de 24 de luni.