Tipărire

albestii de argesConducerea administrației din Albeștii de Argeș are trei proiecte importante în dezvoltarea infrastructurii rutiere și de utilități pe care se pregătește să le depună pentru obținerea finanțării pe programul guvernamental recent lansat, „Anghel Saligny”, și pe PNRR. ”Este nevoie de o extindere a rețelei de canalizare, în lungime de 4 km, pentru satele Dobroțu și Doblea, rețea care va fi legată la stația de epurare existentă. Avem un proiect nou pentru asfaltarea a 8 km de drumuri de interes local pe care, de asemenea, dorim să-l depunem pe programul „Saligny”. După cum se știe, noi am început pe fonduri proprii o campanie de asfaltare. Avem, așadar, documentația pregătită pentru încă 11 km de drumuri, pentru care putem încerca să accesăm fonduri, cel mai probabil prin PNRR. Important de menționat este faptul că pe toate aceste tronsoane avem apă și canalizare, condiție esențială în obținerea banilor pentru modernizarea infrastructurii rutiere.”, declară primarul Gabriel Popa.

În ceea ce privește obiectivele începute, aflate în stadiul de derulare în comună, nu sunt foarte multe noutăți. ”Sala de sport pentru care am obținut finanțare prin Compania Națională de Investiții în mod cert nu va fi scoasă la licitație anul acesta. Lucrurile au fost tergiversate din motive care nu au ținut de noi, de administrația locală. Am tot sperat că se vor face pașii necesari în timp util, însă birocrația a învins. Continuarea modernizării la dispensarul uman din localitate depinde de sumele pe care le vom primi la rectificarea bugetară. Ceea ce este cert, este că vom continua la realizarea trotuarelor, în centrul comunei. Cred că vom reuși să alocăm de la buget banii necesari pentru încă vreo 200-300 de metri.”, afirmă edilul șef.
Anul școlar a început în cele mai bune condiții în localitate, toate unitățile de învățământ primind elevii în cele mai bune condiții. ”Am avut un număr foarte mare de solicitări pentru cele două grădinițe cu program prelungit din Albeștii Pământeni și Ungureni, însă locurile sunt limitate, numai câte 20 de copii. Le urez tuturor, elevi și profesori, un an școlar cât mai bun, cu sănătate și mult succes!”, a mai spus primarul Gabriel Popa.