Tipărire

boteni bunÎn lipsa oricărui răspuns cu privire la documentațiile depuse la Compania Națională de Investiții cu privire la repararea unui drum - în regim de urgență, și a modernizării și reabilitării Căminului Cultural, conducerea administrației din Boteni pregătește noi proiecte pentru care speră să aibă mai mult succes la obținerea finanțării. ”Deși l-am depus de foarte multe luni, nu am primit absolut nicio solicitare de clarificare sau alte documente pentru proiectul privind modernizarea Căminului Cultural. Suntem prinși la finanțare, însă se pare că lucrurile stagnează. În schimb, documentația pentru repararea drumului din Natima, unde a avut loc o alunecare de teren, este depusă acum o lună; teoretic este o lucrare în regim de urgență, și ar fi cazul să se depună eforturi în a grăbi lucrurile și a se face pașii necesari pentru intervenție. Este vorba de o lucrare de valoare mare, pe care nu avem cum nici măcar să o începem din fonduri proprii. Nici pentru depunerea studiului de fezabilitate pentru introducerea gazelor naturale nu am reușit să facem pași înainte. Nu a apărut încă nimic concret, nicio sursă de finanțare, pentru a putea avansa cu proiectul”, spune edilul Vasile Leau.

Concomitent, se va încerca atragerea de fonduri europene pentru reabilitarea și modernizarea iluminatului public. ”Pe drumurile comunale vom monta leduri noi din stâlp în stâlp, iar pe cele lăturalnice. din doi în doi stâlpi. Ar fi necesare, în total, cam 300 de lămpi noi”, afirmă șeful executivului.

Pod finalizat
Între timp, conducerea Primăriei a finalizat construcția podului din Valea Bâzului, investiție finanțată prin PNDL 2, și a reabilitat cu forțe proprii drumurile comunale. ”Am intervenit cu utilaje pe orice uliță și drum care au fost afectate de ploile din această vară. Până la mult așteptata rectificare bugetară nu mai avem fonduri pentru a face mare lucru din bugetul propriu. Banii pentru asistenții personali și persoanele cu dizabilități ne ajung doar până în luna octombrie, așa că ar fi cazul ca forurile superioare să ia măsuri”, a declarat edilul șef din Boteni.