Tipărire

buzoesti scoala vulpestiGuvernul a aprobat în luna august, prin ordonanță de urgență, continuarea implementării proiectului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 150 de unități de învățământ preuniversitar de stat, program cunoscut și sub titulatura de ”Masa caldă”. Astfel, în perioada derulării activității didactice, preșcolarii și elevii din cele 150 de unități de învățământ vor primi, cu titlu gratuit, un pachet alimentar sau o masă caldă pe zi, în limita valorii zilnice de 10 lei/beneficiar (inclusiv TVA).

Pe lista celor 100 de școli beneficiare ale programului se află și Școala Gimnazială Vulpești, din comuna Buzoești. Conform informațiilor de pe site-ul Ministerului Educației, 234 de elevi și preșcolari de la Școala Vulpești vor primi o masă după orele de curs, suma alocată unității de învățământ pentru implementarea programului în anul școlar 2021-2022 fiind de 245.000 de lei.  ”Este o măsură binevenită în școlile în care sunt înscriși și elevi cu posibilități materiale reduse. În timp, astfel de măsuri conduc la reducerea abandonului școlar. De mai mulți ani am făcut demersuri pentru implementarea acestui program în școlile din comuna noastră. Atât la Inspectoratul Școlar, cât și la Ministerul Educației. Era și timpul să ne fie aprobate solicitările”, declară primarul Ion Tănase. 

Baza sportivă, aproape de finalizare
Și pe raza comunei Buzoești continuă în ritm susținut lucrările pe DJ 504. Se lucrează la amenajarea șanțurilor și a podețelor de acces la gospodării și se fac pregătirile premergătoarea turnării primului strat de asfalt. Momentan, doar pe porțiunea din câmp a satului Cornățel s-a început asfaltarea drumului. Concomitent, în satul Șerboeni se apropie de finalizare lucrările la baza sportivă din incinta școlii. ”Mai sunt de făcut mici retușuri la sală și de montat gazonul sintetic la terenul de sport. Ne propunem să dăm sala de sport în folosință la începerea anului școlar”, adaugă edilul din Buzoești.