Tipărire

stefan cel mare greder 1Lucrări de curățenie și pregătire a comunei pentru sărbătorile de Paște au avut loc pe parcursul lunii aprilie și la Ștefan cel Mare. Administrația locală, sprijinită de cetățenii cu spirit civic, a făcut curățenie în ambele sate ale comunei, de la ecologizarea spațiilor de pe domeniul public, decolmatarea șanțurilor și până la defrișarea vegetației, în special în zona caselor părăsite.
Totodată, alte 15 lămpi din rețeaua de iluminat public au fost înlocuite luna aceasta. În paralel cu lucrările de curățenie au fost realizate și lucrări de întreținere a drumurilor comunale, cu autogrederul. Lucrări mai mult decât necesare, în special după sezonul cu precipitații.

Buget ”subțire”
Bugetul de venituri și cheltuieli al comunei Ștefan cel Mare a fost aprobat în luna aprilie în ședință de Consiliu Local. Cum veniturile comunei nu sunt foarte mari, nici fondurile rămase după asigurarea funcționării administrației nu sunt prea generoase. ”Avem un buget subțire anul acesta, sumele alocate pentru dezvoltare sunt mici. Probleme sunt și la funcționare, în sensul că avem nevoie de o suplimentare a fondurilor prin rectificare bugetară. Altfel nu vom reuși să supraviețuim tot anul. În primul rând trebuie să achităm restanțe de 4 miliarde de lei la lucrările de la Școala Ștefan cel Mare. Mai avem de plătit și la drumul de la Mănăstirea Glavacioc, circa 1,3 miliarde lei”, declară primarul Ion Parpală. Se fac pași importanți în cadrul proiectului pentru introducerea gazelor în comună. Ridicările topo și studiile geo sunt gata. Acestea vor constitui baza studiului de fezabilitate pentru proiectul pe care administrația comunei Ștefan cel Mare vrea să-l depună în parteneriat cu comunele Șelaru (Dâmbovița) și Sârbeni (Teleorman). 

Bucuria Învierii Domnului să ne aducă tuturor speranța într-o viață mai bună și o lume mai dreaptă. Pastele fericit alături de cei dragi. Hristos a înviat!
Primăria și Consiliul Local Ștefan cel Mare
Primar, Ion Parpală