Tipărire

boteni bunConsiliul Local al comunei Boteni a votat bugetul pentru anul în curs. Primarul Vasile Leau spune că banii ajung pentru funcționare, dar la capitolul „Dezvoltare” s-au alocat sume mici, pentru fiecare proiect început. Pentru  proiectele de investiții pe care administrația intenționează să le ducă a bun sfârșit până la finele anului, este nevoie de sprijinul financiar al Consiliului Județean. Pentru obiectivele noi, cum ar fi introducerea sistemului de alimentare cu gaze, atragerea fondurilor guvernamentale sau europene, este singura soluție.

”Am alocat în jur de 70 de mii de lei pentru finalizarea podului pe care îl avem în lucru, 50 de mii de lei pentru continuarea lucrărilor la modernizarea centrului civic, achitarea datoriilor. Sumele sunt mici, pentru că efectiv nu am avut de unde.”, afirmă edilul șef.
Una dintre priorități este introducerea gazelor naturale în localitate, cu sistem SCADA, investiție care necesită un studiu de fezabilitate. ”Gazele naturale sunt pe lista noastră în top, fiindcă reprezintă cea mai mare dorință a cetățenilor, fiind, de altfel, o necesitate și pentru dezvoltarea localității și atragerea investitorilor. Din acest considerent, amânăm puțin asfaltarea drumurilor, fiindcă  lucrările de introducere a rețelei de gaze presupun stricarea carosabilului. În cele din urmă am decis ca asocierea dintre localități care să ne ajute să obținem punctaj bun și finanțare să se limiteze la comunele de pe valea noastră, respectiv Boteni, Hârtiești, Vulturești și Davidești. În urma discuțiilor purtate cu Ministrul Dezvoltării, se pare că avem șanse să primim finanțarea obținută prin FDI, pentru asfaltarea a peste 10 km de drumuri, proiect pentru care comuna noastră a semnat contractul. Vom vedea dacă spusele domniei sale se vor concretiza prin apariția unui PNDL 3”, a mai punctat primarul Vasile Leau.

Minunea Învierii să vă găsească sănătoși și voioși, să petreceți Sfintele Sărbători în pace și liniște, alături de cei dragi. Hristos a înviat!
Primăria și Consiliul Local Boteni
Primar, Vasile Leau