Tipărire

raca primar nou 4Cetățenii din comuna Râca vor primi vara aceasta cărțile funciare pentru suprafețele pentru care au fost realizate lucrări de cadastrare sistematică în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară. Este vorba de un număr de 1.800 de imobile pentru care s-a realizat cadastru general în mod gratuit, cu fonduri alocate prin ANCPI. De altfel, administrația comunei Râca intenționează să acceseze o nouă tranșă de bani, a șaptea la număr, pentru derularea unor noi lucrări de cadastru. De această dată, finanțarea ar urma să fie folosită pentru realizarea cadastrului pentru terenuri mixte (intravilan și extravilan) din comuna Râca.

Bugetul de anul acesta este mai degrabă unul de funcționare și nu de dezvoltare, dacă sunt luate în calcul sumele alocate pentru echilibrarea bugetului comunei Râca. ”Cifrele preliminare sunt ceva mai bune decât cele de anul trecut, cel puțin în ceea ce privește cheltuielile cu asistența socială, asistenții personali și indemnizațiile persoanelor cu handicap. Ar mai fi câteva luni de acoperit la sfârșitul anului, dar probabil ca vor mai fi rectificări bugetare pe parcurs și se va rezolva situația. Dezvoltarea are însă de suferit, practic nu avem sume repartizate pentru acest capitol anul acesta”, declară primarul Nicușor Sorin Popescu.

Microbuz școlar nou
Continuă în această perioadă lucrările de curățenie în vederea pregătirii localității pentru sărbătorile de Paște. Pe de altă parte, autoritățile din Râca au în vedere achiziționarea unui nou microbuz școlar. În luna martie, Ministerul Mediului în colaborare cu cel al Dezvoltării au lansat o linie de finanțare pentru reînnoirea parcului auto de microbuze școlare din țară. Astfel, primăriile care doresc să achiziționeze astfel de mijloace de transport pot depune solicitări în cadrul acestei linii de finanțare. Solicitările pentru noile microbuze școlare vor fi centralizate la nivelul Consiliului Județean Argeș.