Tipărire

rociu curatenie primavara 4Ca în fiecare an, în comuna Rociu în luna martie se dă startul campaniei de curățenie de primăvară. Acțiunea vizează salubrizarea domeniului public, dar și curățarea islazurilor comunale. În toate satele comunei sunt desfundate șanțurile, curățate străzile și trotuarele și defrișată vegetația uscată. Lucrările se desfășoară cu aportul angajaților primăriei, al beneficiarilor de ajutor social și cu utilajele din dotarea administrației. Autoritățile locale fac un apel și către cetățeni de a participa la campania de curățenie de primăvară. Localnicii sunt îndemnați să participe la igienizarea și înfrumusețarea spațiilor din apropierea locuințelor.

Sumele inițiale care stau la baza fundamentării execuției bugetare pentru anul în curs sunt mult mai mici raportat la cheltuielile administrației comunei Rociu. ”Sumele repartizate sunt foarte mici în comparație cu ceea ce avem de făcut, cu cheltuielile noastre. Cheltuielile de funcționare vor fi asigurate în prima parte a anului, apoi rămâne să vedem ce rectificări bugetare se vor opera. În ceea ce privește fondurile pentru asistența socială, asistenții personali, persoanele cu handicap, la o primă evaluare a bugetului, sumele par suficiente pentru asigurarea tuturor plăților”, declară primarul Claudiu Stan.

Grup sanitar la biserică
La biserica veche din satul Șerbănești este în curs de amenajare un grup sanitar, realizat sub forma unei anexe la clopotnița lăcașului de cult. Grupul sanitar va fi racordat la apă și canalizare prin montarea unei fose septice. Biserica din satul Șerbănești poartă Hramul Adormirii Maicii Domnului și este declară monument istoric.
Tot în satul Șerbănești, la începutul următorului an școlar, va fi dată în folosință noua grădiniță. Aici mai trebuie realizat un loc de joacă, iar unitatea școlară trebuie racordată la rețeaua de energie electrică.