Tipărire

boteni”Bugetul pentru anul în curs este cu 20% mai mic decât cel de anul trecut. Astfel, ne vom confrunta cu veșnica problemă a achitării indemnizațiilor cuvenite persoanelor cu handicap și însoțitorilor acestora. Una peste alta, sumele sunt insuficiente pentru tot ce am avea de realizat la capitolul investiții. Singura șansă pentru dezvoltare rămân fondurile europene și guvernamentale”, spune primarul din Boteni, Vasile Leau.
Deocamdată, edilul șef nu renunță, cel puțin teoretic, la niciun obiectiv din planul de investiții. ”Încercăm, chiar și în condițiile unui deficit bugetar, să respectăm ceea ce ne-am propus, cu mențiunea că așteptăm sprijin de la Consiliul Județean.”, declară Vasile Leau.

Semnalele primite sunt favorabile pentru intrarea la finanțare a reabilitării și modernizării Căminului Cultural, prin Compania Națională de Investiții. ”Nu am semnat deocamdată contractul, dar suntem aproape siguri că vom intra la finanțare cu acest proiect, deoarece ni s-au solicitat foarte multe clarificări și detalii. Reabilitarea va presupune reparații capitale, de la acoperiș, până la bază.”, spune edilul din Boteni.
Sume de la buget vor fi alocate și pentru continuarea modernizării centrului civic, respectiv amenajarea de trotuare pe partea cu Primăria, dar și pentru continuarea asfaltării drumului Luncă-Balabani. ”Pentru acest drum vom încerca să găsim și o sursă alternativă de finanțare. Mai avem de asfaltat în jur de 3 km din acest tronson. Modernizarea drumurilor rămâne, per ansamblu, o prioritate, și aștept ca Guvernul să găsească soluții pentru finanțarea asfaltării pentru cei 10,3 km prinși în proiectul pentru care avem semnat contractul cu fostul FDI. Așteptăm, concomitent, să apară ghidurile de finanțare din cadrul PNRR-ului - Programul de Reziliență, care se află încă în discuții la Comisia Europeană. În cadrul acestui program sper să găsim o linie de finanțare viabilă și pentru alimentarea cu gaze”, a mai punctat edilul din Boteni.