Tipărire

suici scoala rudeniPrimăvara a debutat în forță la Șuici din punct de vedere al investițiilor ce se derulează în localitate. Modernizarea Școlii Rudeni este în proporție de 99% finalizată, administrația locală primind ultima tranșă a finanțării obținută prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2. ”Suntem foarte mulțumiți de cum arată unitatea de învățământ și cum s-a realizat lucrarea. Este o investiție de calitate, care va bucura elevii de aici. Condițiile sunt acum la înălțimea standardelor pe care ni le-am dorit.”, declară primarul Constantin Iatagan.

Într-un ritm alert se lucrează și la modernizarea prin asfaltare a 6,7 km de drumuri din localitate, investiție realizată cu fonduri europene, Măsura 72. ”Chiar dacă primăvara nu și-a intrat pe deplin în drepturi, mă bucur să văd că se lucrează atât de intens. Se tasează terenul, se aduce piatră, se fac acțiunile premergătoare turnării stratului de asfalt. Nu vorbim doar de covor asfaltic, ci de modernizare, ce presupune șanțuri și lucrări de artă. Va fi o investiție de calitate, de care ne vom bucura multă vreme”, spune edilul șef.
Lucrările de extindere a rețelei de canalizare sunt și ele în toi. ”Proiectul are termen de finalizare sfârșitul anului, însă sperăm să-l finalizăm mai repede. Concret, în momentul de față se echipează rețeaua cu pompe și se racordează la sistemul electric. Vom avea, prin această extindere, 23 de km de canalizare funcționali în comună și ne pregătim să realizăm documentația și pentru celelalte sate, adică încă aproximativ 20 de km de rețea. Ne vom lega, bineînțeles, la aceeași stație de epurare realizată inițial printr-un obiectiv realizat în cadrul proiectului integrat pe Măsura 322.”, explică șeful executivului.
Alimentarea cu apă în satul Valea Calului este, de asemenea, în lucru. Se îngroapă conducta, realizându-se de deja 2 km de rețea din cei aproximativ 9, cât presupune documentația.