Tipărire

Ca urmare a precipitațiilor abundente din luna martie, la Cocu a fost afectat podul de beton de pe DJ 731cocu santuri dj 703A 4B Băbana – Richițele. ”Viiturile puternice au condus la surparea aripilor podului, iar pentru o perioada de timp drumul a fost închis și nu s-a putut circula. Ulterior, cei de la Consiliul Județean au venit cu o soluție provizorie și a fost redeschisă circulația pe DJ 731 B. Este însă doar o soluție de moment. Cea mai bună variantă pentru rezolvarea problemei este construcția unui pod nou în satul Richițele”, declară primarul Gheorghe Țucă.
În localitate continuă lucrările pe DJ 703A Cocu - Cotmeana. Se lucrează la amenajarea șanțurilor și a podețelor de intrare la proprietăți, lucrări prevăzute în proiectul demarat de Consiliul Județean anul trecut. Aproximativ 10 km de drum județean au fost asfaltați anul trecut în comuna Cocu.

Cotele defalcate din unele venituri ale statului alocate pentru echilibrarea bugetului local au sosit în luna martie, acestea fiind primele cifre folosite pentru conturarea execuției bugetare de anul acesta. Sumele sunt ușor mai mici comparativ cu 2020, însă ceea ce este îmbucurător este că fondurile alocate pentru asistenții personali și persoanele cu handicap ajung pentru aproape tot anul. ”Cifrele sunt acceptabile, chiar dacă sunt cu două miliarde de lei mai mici față de anul trecut. Sunt mulțumit că avem acoperite aproape în integralitate sumele pentru asistența socială. Nu se pune problema să nu putem asigura cheltuielile de funcționare. Însă nu sunt bani în buget pentru demararea unor investiții noi. Ne vom axa pe finalizarea lucrărilor începute”, precizează edilul din Cocu.