Tipărire

ratestiÎncepând din luna martie și până la sărbătorile pascale, în comuna Rătești se desfășoară campania de curățenie de primăvară. Angajații primăriei și beneficiarii de ajutor social se ocupă de decolmatarea șanțurilor, de tăierea vegetației nedorite și de salubrizarea spațiilor publice. În perioada următoare acțiunile de curățenie vor fi dublate și de lucrări de împădurire a terenurilor degradate.
Pe de altă parte, administrația comunei Rătești va face în scurt timp recepția noilor grupuri sanitare de la Școala ”Gheorghe I.I.C Brătianu”. Toaletele școlii au fost realizate cu fonduri din bugetul local.

Cotele defalcate din TVA și impozit pe venit alocate pentru echilibrarea bugetului comunei Rătești sunt mai mici comparativ cu cele de anul trecut, însă banii ajung pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare a administrației locale. ”Sumele sunt acceptabile pentru moment, dar nu ajung pentru tot anul. Probabil vor mai fi rectificări bugetare și vor fi alocate fonduri suplimentare. Și la cheltuielile de la ”asistența socială” trebuie să mai punem ceva noi, dar beneficiarii își vor primi drepturile, nu trebuie să-și facă probleme. Sunt mulțumit de încasările la buget din aceste prime trei luni ale anului. Sunt sume care ne-au permis să ne desfășurăm activitatea la parametrii normali până la construcția bugetului”, declară primarul Cornel Petrică.