Tipărire

buzoestiSala de sport de la Școala Șerboieni se apropie cu pași repezi de finalizare. Proiectul este realizat în proporție de peste 80%, conform autorităților locale, iar în această vară investiția ar putea fi gata. Totodată, lângă sala de sport, este în curs de amenajare un teren multifuncțional de sport. Urmează împrejmuirea acestuia, montarea gazonului și asigurarea dotărilor necesare. Ambele obiective sunt destinate copiilor de la școală, dar pot fi folosite și de tinerii din comuna Buzoești.

Tot în satul Șerboieni, primarul Ion Tănase are în plan să modernizeze stadionul comunal, urmând ca în acest scop să fie depus un proiect la CNI. ”Proiectul va avea în vedere montarea gazonului, realizarea unei piste de alergare, tribune, nocturnă și împrejmuirea stadionului. Suntem o localitate cu tradiție în fotbalul județean și îmi doresc să le ofer sportivilor și tinerilor din localitate condiții cât mai bune pentru activitatea sportivă”, declară primarul Ion Tănase.

Solicitări de finanțare
În ceea ce privește discuțiile privind alocările bugetare necesare derulării proiectelor, Primăria Buzoești a solicitat Consiliului Județean sprijin pentru următoarele obiective: cofinanțare la proiectul de asfaltare a unor drumuri comunale din satele Vulpești și Cornățel, pentru pietruirea drumurilor stricate după anotimpul rece, dar și pentru achiziția unui greder. Un alt proiect de modernizare a drumurilor din satele Ionești și Redea se află în procedură de achiziție a lucrărilor de proiectare și execuție și urmează să fie demarat anul acesta.

Gazele, următoarea etapă
Se fac demersuri și pentru realizarea distribuției de gaze în comună. ”Vom da o hotărâre în Consiliul Local pentru proiect, iar apoi urmează realizarea studiului de fezabilitate în raport cu noile cerințe de digitalizare. Alături de comunele învecinate ne vom organiza sub forma unui parteneriat, nu se va mai merge pe formula de asociație de dezvoltare intercomunitară”, precizează edilul din Buzoești. Proiectul va fi depus la Guvern, urmând a fi stabilite programele prin care vor fi finanțate rețelele de gaze.

O primăvară frumoasă în suflet și în gând tuturor doamnelor și domnișoarelor! La mulți ani de 8 Martie!
Primăria și Consiliul Local Buzoești
Primar, Ion Tănase