Tipărire

nucsoaraComuna Nucșoara, ca de altfel toate UAT- urile din județ, începe noul an cu lista proiectelor de investiții, a contractelor de finanțare, cu șantierele ce trebuie să-și continue lucrările, dar și cu lista de probleme. În ceea ce privește obiectivele de investiții și șantierele deschise, acestea vizează finalizarea alimentării cu apă a satului Slatina (proiect finanțat prin PNDL 2) și a modernizării Căminului Cultural Nucșoara (proiect realizat cu fonduri locale). Ca și noi contracte de finanțare, în 2021 conducerea Primăriei Nucșoara va încerca să obțină finanțare pentru un proiect ambițios în domeniul turistic.

”Avem în vedere accesarea de fonduri prin Ministerul Mediului pentru implementarea unui proiect complex în zona de turism. Ne dorim să amenajăm Lacul Învârtita, un punct de atracție unic în județul Argeș, cel mai mare lac carstic format pe ghips din România, dar și zona Măgura. Scopul proiectului este de a promova comuna, de a atrage cât mai mulți turiști la Nucșoara”, declară primarul Ion Cojocaru.
Administrația locală își propune să asfalteze drumurile din satul Slatina, dar după finalizarea lucrărilor de alimentare cu apă. Un proiect în acest sens a fost depus la CNI și se așteaptă ca anul acesta să fie alocate fondurile pentru demararea lucrărilor. 8 km de drumuri comunale ar urma să fie asfaltați în satul Slatina pe baza acestui proiect. ”În felul acesta vom reuși să terminăm cu infrastructura de drumuri  în comuna Nucșoara. Vom putea să trecem apoi într-o altă etapă de dezvoltare a localității”, explică primarul Ion Cojocaru.
Din tabloul începutului de an nu lipsesc însă și problemele. Una dintre acestea este aceea a persoanelor care nu-și plătesc amenzile, iar banii din aceste amenzi se constituie în venituri neîncasate la bugetul local. Important de știut este faptul că taxele și impozitele locale nu au fost majorate în 2021 la Nucșoara.