Tipărire

bughea de jos primarCu o listă impresionantă de obiective în curs de realizare dar și cu proiecte noi. Așa a început anul pentru administrația din Bughea de Jos. Edilul șef, Ion Tănăsescu, spune că este important să ai o viziune globală asupra  problemelor cu care se confruntă localitatea și să încerci să-ți propui să rezolvi cât mai multe.
”Avem foarte multe de făcut în acest an și în viitor. Le luăm pas cu pas, dar le punctăm pe toate, pentru a ne crea oportunități și pentru a identifica oportunitățile care apar pentru atragerea fondurilor și implementarea fiecăruia.”, declară edilul șef.

În primul rând se vor continua lucrările la Podul de la Stoieni, obiectiv ce se realizează din surse financiare proprii. Concomitent, se vor finaliza vestiarele de la terenul de sport - obiectiv implementat cu fonduri europene.
”Începem, când vremea ne va permite, și modernizarea prin turnarea covorului asfaltic pe Drumul Valea Ciocanului, tot cu fonduri europene, prin Grupul de Acțiune Locală. Rămânând în domeniul infrastructurii, anul acesta trebuie să facem și un pod pietonal lângă școală și să modernizăm drumul comunal Valea Crăsan. Sperăm în ajutorul financiar al Consiliului Județean pentru aceste investiții. Am mai solicitat de la forul județean suport pentru co-finanțări, dar și pentru realizarea unui proiect pentru extinderea școlii din Valea Măcelarului cu încă trei săli de clasă și pentru realizarea unui proiect pentru construirea unei grădinițe cu program prelungit.”, spune șeful executivului.
Conducerea administrației din Bughea de Jos a depus la Compania Națională de Investiții documentația pentru asfaltarea a 12 drumuri comunale, însumând 18 km; la Ministerul Mediului un proiect pentru modernizarea iluminatului public și, în colaborare cu Primăria Bughea de Sus, la Ministerul Dezvoltării, pentru atragerea fondurilor europene, documentația pentru introducerea rețelei de gaze naturale în localitate.