Tipărire

boteni casa de culturaÎn așteptarea bugetului, conducerea Primăriei a realizat lista cu obiectivele importante de realizat anul acesta în localitatea Boteni. ”În primul rând vom finaliza lucrările de introducere a canalizării în centrul localității - cei 2 km de rețea care sunt în lucru. Continuăm modernizarea centrului civic, prin realizarea de șanțuri dalate și trotuare pe cealaltă parte a carosabilului. Finalizăm construcția podului de pe Valea Bâzului, unde mai avem de turnat stratul de asfalt imediat ce vremea va permite și încercăm să continuăm, în limita bugetului, asfaltarea DC 38 Luncă Balabani, drum în lungime de 4.5 km, din care a am reușit anul trecut să modernizăm 1, 1 km”, a declarat viceprimarul localității, Constantin Popescu.

În ceea ce privește obiectivele noi, soluția pentru realizarea acestora este atragerea fondurilor guvernamentale sau europene. ”Introducerea gazelor naturale în comună este prioritatea noastră. Trebuie să realizăm studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru a putea depune documentația la Ministerul Dezvoltării, în speranța că vom fi cuprinși la finanțare. Avem la avizare documentația pentru extinderea rețelei de canalizare în satul Luncă, în lungime de 1 km. Am depus la Compania Națională de Investiții proiectul privind asfaltarea a 10,2 km de drumuri din localitate și tot la CNI vom depune un alt proiect pentru modernizarea Casei de Cultură”, a mai punctat viceprimarul localității Boteni.
Nu doar domeniul infrastructurii este vizat de conducerea administrației din Boteni. Primăria a reușit accesarea de fonduri europene și pentru achiziționarea de substanțe și echipamente necesare pentru combaterea și prevenirea extinderii pandemiei, pentru sănătatea populației. Proiectul este în valoare de 80 de mii de lei.