Tipărire

cetateniÎn urma alegerilor locale din toamna anului trecut, conducerea administrației locale din Cetățeni a fost schimbată, prin votul cetățenilor. De la învestire, noul edil, Mugurel Minciună, a avut printre priorități verificarea tuturor proiectelor și investițiilor în derulare, pentru a cunoaște în detaliu care este punctul de pornire în acest mandat. Totodată, se fac demersuri pentru atragerea finanțării privind realizarea rețelei de alimentare cu gaze. ”Am început cu verificarea proiectului de anvergură privind extinderea și reabilitarea sistemului de alimentare cu apă din localitate, care are termen de finalizare în septembrie anul acesta, și din care, din păcate, nu s-au executat lucrări decât în proporție de 20%. După nenumărate solicitări din partea noastră, antreprenorul a venit la discuții și a fost obligat să realizeze un grafic de lucrări, amenajare de șantier. De asemenea, i s-au impus condițiile pe care trebuie să le respecte conform proiectului tehnic. Am dispus și o expertiză extrajudiciară, pentru a vedea dacă ceea ce s-a realizat este întocmai cu documentația. Nu vom prelungi sub nicio formă termenul de finalizare, nefiind notificați în timp util în acest sens. Constructorul trebuie să își asume acest aspect”, a declarat primarul Mugurel Minciună.

Au mai fost analizate investițiile privind construirea unei grădinițe noi, obiectiv ce se realizează cu fonduri de la  Ministerul Educației, și la care Primăria participă cu amenajarea exteriorului clădirii (împrejmuire, curte, parcare, alei), precum și montarea centralei termice și a panourilor solare. În ceea ce privește amenajarea centrului civic, un proiect derulat cu fonduri europene, termenul de finalizare a fost prelungit, constructorul solicitând acest lucru din motive obiective, cauzate de pandemie.
Pentru una dintre cele mai așteptate investiții - alimentarea cu gaze, șeful executivului a făcut demersuri încă din primele zile de la instalare în noua funcție. ”Am realizat o asociere cu localități învecinate: Municipiul Câmpulung, comunele Stoenești și Godeni, iar documentația a fost depusă la Ministerul Dezvoltării, pentru atragerea de fonduri europene în vederea implementării.”, a  mai declarat edilul șef din Cetățeni.