Tipărire

cocu primarPentru acest an, conducerea Primăriei Cocu are în vedere finalizarea lucrărilor demarate în 2020, dar și începerea unor investiții de interes pentru întreaga comunitate. În pofida faptului că 2021 se anunță a fi un an destul de dificil din punct de vedere financiar, reprezentanții administrației locale se declară totuși încrezători în ceea ce privește proiectele viitoare. Conștient ca fondurile locale vor fi limitate anul acesta, primarul Gheorghe Țucă își pune speranțele în deblocarea programelor cu finanțare guvernamentală, dar și în gospodărirea cu maximă eficiență a fondurilor bugetului local, asta în condițiile în care nu s-au majorat taxele și impozitele locale.

”Prioritar este să demarăm modernizarea DC 176, drumul care leagă satul Richițele de restul comunei. Proiectul este depus la CNI, în toamna anului trecut am început cu forțe proprii pregătirea drumului pentru asfaltare. Am făcut două depozite de piatră și chiar am pietruit o porțiune de drum. Din cauza vremii și din lipsă de fonduri, ne-am oprit. Sperăm să fie alocate cât mai repede fondurile de la CNI, astfel încât să începem modernizarea drumului”, declară primarul Gheorghe Țucă. Drumul are o lungime de aproximativ 4 km. Lucrări de infrastructură se vor desfășura anul acesta și pe DJ 703 A Cocu - Cotmeana. Anul trecut drumul județean a fost asfaltat, iar anul acesta sunt programate lucrările de amenajare a șanțurilor și podețelor de pe drum.

Branșamente la canalizare
Un alt obiectiv avut în vedere pentru 2021 este reprezentat de punerea în funcțiune a rețelei de canalizare în comună. În cazul acestui obiectiv mai trebuie realizate branșamentele electrice la stația de epurare și la stațiile de pompare. Apoi, din primăvară, urmează branșarea gospodăriilor la rețea. Toate aceste lucrări la rețeaua de canalizare depind însă și de maniera în care vor fi alocate fonduri de la Guvern pentru investițiile finanțate prin PNDL.