Tipărire

recea primar nou 4Conducerea Primăriei Recea are în plan pentru acest an demararea unor proiecte care să conducă la îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor și la modernizarea localității. Aflat la primul mandat, primarul Doru Dragu și-a fixat obiective cu impact în mai multe domenii. ”Imediat ce vremea va permite vom relua lucrările de amenajare a centrului medico-social din Recea. Aici urmează să fie înlocuită tâmplăria și realizate lucrările la interior. Pentru acest an ne propunem să facem un proiect pentru extinderea iluminatului public pe tronsoanele Recea – Orodel și Recea – Deagu (zona Băltină). Vom monta lămpi economice cu LED pentru eficientizarea iluminatului. De asemenea, avem înregistrate două proiecte la CNI (Compania Națională de Investiții). Unul prevede construcția unui cămin cultural în comuna Recea, iar celălalt are în vedere asfaltarea drumului comunal Deagu de Sus – Deagu de Jos”, declară primarul Doru Dragu.

10% bonificație la taxe și impozite
Nu în ultimul rând, în atenția autorităților din comuna Recea se va afla în acest an și proiectul de realizare a distribuției de gaze în localitate. Proiectul urmează să fie depus în asociere cu alte comune - Buzoești, Căldăraru și Miroși, în cadrul POIM (Programul Operațional de Infrastructură Mare), în această primăvară.
Pe de altă parte, taxele și impozitele locale aferente anului 2021 nu au fost majorate în comuna Recea. Cetățenii care își plătesc integral obligațiile fiscale până la data de 31 martie beneficiază de o bonificație de 10%.