Tipărire

bughea de sus 3Primarul Nicolae Tarbă și echipa domniei sale au creionat direcțiile de acțiune pentru anul acesta. Prima grijă a fost alimentarea cu gaze. ”Din informațiile mele, de la sfârșitul lunii ianuarie se va deschide, din nou, măsura pentru obținerea de fonduri europene pentru realizarea sistemelor de alimentare cu gaze. Am modificat Studiul de fezabilitate, pentru a ne conforma noilor cerințe și a realiza un sistem de alimentare inteligent, cu echipamente de semnalare a nefuncționalităților și de contorizare automată, și vom depune acest proiect. Suntem în asociere cu localitatea Bughea de Jos, valoarea totală a investiției fiind de 35 milioane de lei, plus TVA, din care aproximativ 14 milioane reprezintă alimentare cu gaze în Bughea de Sus.”, a declarat edilul.

Conducerea administrației din Bughea de Sus așteaptă semnarea contractului pentru reabilitarea și modernizarea școlii, obiectiv ce se va realiza cu fonduri europene, prin programul Operațional Regional, semnarea care a tergiversat din cauza pandemiei.
Se vor continua, bineînțeles, lucrările la sistemul de canalizare. ”Anul acesta investiția va fi finalizată. Avem îngropată conducta și realizate racordurile în proporție de 80% și achiziționate toate cele 18 stații de pompare ce vor fi montate. Estimez că undeva prin iunie se vor putea face primele probe.”, spune primarul Nicolae Tarbă.
În fază avansată de evaluare sunt și proiectele depuse la Compania Națională de Investiții. ”Avem reabilitarea Căminului Cultural, pentru care am trimis toate documentele solicitate; în ceea ce privește asfaltarea de drumuri din comună, proiect pe care, de asemenea, l-am depus la CNI și pentru care speram că vom primi finanțare, nu am mai primit niciun răspuns. În cazul în care, din diverse motive, nu vom fi incluși pe lista comunelor finanțate, vom aloca din bugetul propriu suma necesară pentru modernizarea a cel puțin 2-3 străzi, adică undeva la 2,5 km.”, a mai declarat șeful executivului din Bughea de Sus.
Nu în ultimul rând, se dorește remedierea problemei apei în zona de Nord a comunei. Soluțiile sunt realizarea unui foraj cu bazin sau puț de suprafață, investiție care, conform declarațiilor primarului va fi în mod cert realizată anul acesta.