Tipărire

sapataConducerea Primăriei Săpata speră că va reuși să ducă la bun sfârșit proiectele în desfășurare și să demareze noi investiții în 2021. Până la conturarea bugetului pentru anul în curs, reprezentanții administrației locale au așternut pe hârtie proiectele viitoare. ”Ne dorim să reabilităm Școala Găinușa, unitate în care avem clasele 0-IV și grupe de grădiniță. Lucrările vizate sunt înlocuirea acoperișului, izolarea termică a clădirii și schimbarea instalației electrice. Un alt obiectiv este realizarea recepției lucrărilor de reabilitare și modernizare a Căminului Cultural Săpata, proiect derulat cu fonduri europene. Totodată, sperăm ca anul acesta să demarăm lucrările de modernizare a drumului Găinușa - Dealu Bradului, obiectiv inclus pe lista-sinteză a investițiilor ce urmează a fi finanțate din fonduri guvernamentale, prin CNI. Cum va fi aprobată finanțarea, demarăm asfaltarea drumului”, declară primarul Laurențiu Micu.

Prioritară pentru autoritățile comunei Săpata este anul acesta și reabilitarea a două podețe din localitate, în punctele Ciobești și Dragomirești. Momentan se așteaptă eliberarea avizelor necesare lucrărilor, iar din primăvară vor demara lucrările propriu-zise.

Taxele rămân la fel
Taxele și impozitele aferente anului 2021 nu au fost majorate în comuna Săpata. Se va aplica doar indexarea anuală cu rata inflației, potrivit legislației în vigoare. Și taxa pentru colectarea gunoiului menajer rămâne la nivelul din 2020. Primarul Laurențiu Micu face însă un apel către cetățeni în scopul păstrării taxei de salubritate la aceeași valoare și pe viitor. ”Taxa pentru gunoi nu se va majora anul acesta, cetățenii nu vor plăti în plus. Îi rog însă pe locuitorii comunei să înțeleagă importanța colectării selective a deșeurilor menajere. Fiecare categorie de deșeuri produse în gospodării trebuie colectată după regulile și programul clar stabilite, iar ceea ce poate fi reciclat, să fie reciclat. Dacă nu vom colecta selectiv, cantitatea de gunoi va crește și ne vom vedea nevoiți să mărim taxa. Până acum ne-am încadrat cu sumele colectate în ceea ce am avut de plătit la salubritate, la fel ar trebui să se întâmple și pe viitor”, precizează edilul din Săpata.