Tipărire

stolniciContinuarea și, implicit, finalizarea investițiilor aflate în lucru constituie principalul obiectiv al autorităților comunei Stolnici pentru anul 2021. Administrația locală are în lucru două obiective, dispensarul uman din centrul comunei și grupurile sanitare de la Școala Gimnazială Stolnici, însă pregătește și alte proiecte pentru anul în curs. Unul dintre acestea este cel de introducere a gazelor în comună.

”Până în primăvară vom depune documentația pentru realizarea distribuției de gaze în localitate. A fost semnat contractul pentru actualizarea studiului de fezabilitate și în curând vom avea gata documentele necesare. Sperăm ca aceste proiecte pentru rețelele de gaze să fie finanțate cât mai curând, mai ales că banii vin din fonduri europene. Un alt proiect important care va demara anul acesta este cel de extindere a rețelei de canalizare și modernizare a rețelei de alimentare cu apă în comuna Stolnici. Investițiile vor fi derulate de SC Apă Canal 2000 SA. Peste 7 milioane de euro este suma alocată pentru reabilitare, modernizare și extindere rețea de apă și canalizare în toată comuna”, declară primarul Sevastian Pupăză Roșu.

Fără măriri la taxe și impozite
Cetățenii comunei Stolnici nu vor plăti anul acesta taxe și impozite mai mari față de cele din 2020, singura modificare fiind aplicarea indexării cu rata anuală a inflației. Este valabilă, de asemenea, reducerea cu 10% a sumei de plată pentru contribuabilii care își achită integral taxele și impozitele până la data de 31 martie. Și taxa pentru serviciul de salubritate a rămas la același nivel ca și în anul precedent.