Tipărire

stefan cel mare primar nou 16Administrația publică a comunei Ștefan cel Mare a stabilit obiectivele prioritare pentru 2021. Anul acesta, accentul va fi pus pe finalizarea lucrărilor începute și, în funcție de aprobarea finanțării, pe demararea lucrărilor la rețeaua de gaze a localității. ”Suntem membri ai unei ADI (Asociație de Dezvoltare Intercomunitară) alături de comunele Șelaru (Dâmbovița) și Sârbeni (Teleorman), asociație constituită în scopul accesării finanțării pentru proiectul de înființare a rețelei de gaze. Momentan se lucrează la studiul de fezabilitate și avem în vedere depunerea documentației în sesiunea din luna martie, în cadrul POIM (Programul Operațional de Infrastructură Mare)”, precizează primarul Ion Parpală.

Rețeaua de gaze aferentă satelor Ștefan cel Mare și Glavacioc ar urma să aibă o lungime de 30 km, conform proiectului.
Un alt obiectiv al anului vizează continuarea lucrărilor de modernizare a drumurilor din localitate. Se încearcă găsirea unei surse de finanțare pentru continuarea lucrărilor de asfaltare. Anul trecut au fost asfaltate strada Spiru Haret în satul Ștefan cel Mare și DC 130 în satul Glavacioc. Conform unui proiect al autorităților din Ștefan cel Mare, ar mai fi de asfaltat încă 4 km de drumuri comunale. Pe de altă parte, 10 lămpi din rețeaua de iluminat public vor fi înlocuite cu lămpi cu LED pentru îmbunătățirea vizibilității.
Administrația comunei Ștefan cel Mare informează cetățenii că taxele și impozitele locale nu au fost majorate în 2021, fiind aplicată doar indexarea cu rata anuală a inflației, conform legislației în vigoare. Contribuabilii sunt așteptați la Primărie să-și achite obligațiile fiscale, iar cei care o vor face până la data de 31 martie, vor beneficia de o reducere cu 10% a cuantumului taxelor.