Tipărire

sapataSfârșitul de an găsește autoritățile comunei Săpata în mijlocul pregătirilor pentru iarnă. În cursul lunii noiembrie, administrația locală a pus la punct utilajele ce vor fi folosite pentru deszăpezire și a achiziționat nisip pentru drumuri. ”Activitatea de deszăpezire a drumurilor comunale și locale se va face în regie proprie, reducând astfel și costurile la bugetul local. Avem în dotare o autoutilitară cu lamă, un buldoexcavator și un tractor cu lamă, cu aceste utilaje ne vom descurca să curățăm drumurile din localitate. Indiferent ce fel de iarnă vom avea, suntem pregătiți să asigurăm condiții bune de circulație pe drumuri”, declară primarul Laurențiu Micu.

În luna noiembrie, edilul comunei Săpata a depus jurământul pentru noul mandat în fruntea administrației locale și a fost constituit noul Consiliu Local. A fost ales și viceprimarul comunei, în persoana domnului Ion Dincă, cel care a ocupat această funcție și în legislatura trecută.
Dotări pentru Căminul Cultural
Se lucrează în continuare la modernizarea Căminului Cultural Săpata, investiția apropiindu-se de final. De asemenea, au fost achiziționate o parte din costumele populare pentru ansamblul căminului cultural și materialele necesare pentru desfășurarea taberei anuale de pictură pe sticlă. Momentan se află în procedură de licitație achiziția echipamentelor electronice necesare dotării Căminului Cultural Săpata.
Pe de altă parte, până la finalul anului, autoritățile din Săpata speră să poată demara lucrările de reabilitare a două podețe din localitate, în punctele Dragomirești și Ciobești. ”Avizul de la Mediu este singurul care ne mai lipsește pentru a putea demara lucrările. Dacă vremea va permite, intenționăm să începem refacerea podurilor până la finalul anului”, precizează primarul Laurențiu Micu.