Tipărire

cocu statie epurareÎn comuna Cocu au fost reluate în luna noiembrie lucrările necesare finalizării rețelei de canalizare menajeră. Firma care se ocupă de proiect lucrează la branșamentele electrice de la stațiile de epurare și pompare, precum și la împrejmuirea acestora. Până la finalul anului, autoritățile din Cocu vor să facă probe de verificare a rețelei de canalizare, iar din 2021 să o pună în funcțiune și să racordeze gospodăriile.

În perspectiva venirii iernii, administrația comunei Cocu are în plan pietruirea drumurilor din cătunul Negulești. Urmează ca hotărârea privind aceste lucrări să fie luată în Consiliul Local până la finalul lunii. Pe de altă parte, deszăpezirea drumurilor locale va fi asigurată de o firmă specializată cu care autoritățile din Cocu vor încheia un contract.
Proiect pentru DC 176
Tot în ceea ce privește infrastructura de circulație, administrația comunei Cocu a depus de mai mult timp la CNI (Compania Națională de Investiții) un proiect pentru modernizarea DC 176. ”Proiectul a fost avizat de Comisia Tehnico - Economică, așteptăm să fie aprobată finanțarea lucrărilor. Este o lucrare de care localitatea noastră are mare nevoie. DC 176 leagă satul Richițele de Sus de DJ 703 A Cocu – Cotmeana. Este un drum de pietriș, care întotdeauna a fost greu accesibil, iar după fiecare ploaie sau ninsoare structura a fost afectată și s-a circulat greu. Am făcut numeroase demersuri pentru modernizarea DC 176 de-a lungul timpului, sperăm ca acum să fie aprobată finanțarea proiectului prin CNI”, declară primarul Gheorghe Țucă.