Tipărire

racaAdministrația comunei Râca va achiziționa în perioada următoare  aproximativ 230 de lămpi în vederea extinderii iluminatului public pe străzile laterale. ”Continuăm astfel procesul de extindere și modernizare a iluminatului public în comuna Râca. După ce vor fi montate aceste lămpi noi, iluminatul public va fi asigurat în toată localitatea. Iluminatul public pe LED a devenit o normalitate în multe localități din țară, iar acum, a venit rândul comunei Râca să se alinieze acestor standarde , diminuând astfel și costurile la facturi”, declară primarul Nicușor Popescu.

La terenul multifuncțional de sport din centrul localității se fac ultimele lucrări înainte de darea în folosință. A fost montată instalația electrică și urmează montarea toaletelor ecologice. ”Proiectul este finalizat în proporție de peste 90%, urmează recepția și darea în folosință. Nu se vor percepe taxe celor care vor dori să folosească terenul, acesta va fi accesibil tuturor cetățenilor. De asemenea, elevii școlii care vor face orele de sport aici”, precizează edilul din Râca.
În altă ordine de idei, autoritățile locale așteaptă eliberarea cărților funciare pentru un număr de circa 2.500 de imobile pentru care au fost realizate lucrări de cadastrare sistematică prin programul național finanțat de ANCPI.
Procedurile de constituire a Consiliului Local Râca au fost realizate în cursul lunii noiembrie. La rândul său, primarul Nicușor Popescu a depus jurământul de învestire în funcție, iar viceprimar al comunei Râca a fost ales Georgel Burcea.