Tipărire

barla primarPrimarul Gheorghe Voicu a primit voturile cetățenilor comunei Bârla pentru un nou mandat la alegerile locale derulate în luna septembrie. Este cel de-al doilea mandat pentru edilul din Bârla, unul de continuare a proiectelor de modernizare a comunei. Dezvoltarea localității  se va accelera în următorii patru ani, având ca puncte de referință trei mari proiecte: asfaltarea a 16,5 km de drumuri locale, înființarea și extinderea rețelei de gaze și introducerea sistemului de canalizare.

”Proiectul pentru modernizarea celor 16,5 km de drumuri locale a fost inclus pe lista-sinteză a CNI (Compania Națională de Investiții) în perspectiva finanțării lucrărilor. Fondurile vor fi alocate printr-un program guvernamental. Avem cadastrul și studiul de fezabilitate făcute, de asemenea și documentația tehnică necesară obținerii autorizației de construcție. Documentele vor fi puse la dispoziția CNI și tot ei se vor ocupa de licitație. Noi le vom preda amplasamentul, la momentul începerii lucrărilor”, precizează primarul Gheorghe Voicu. În ceea ce privește proiectele pentru gaze și canalizare, acestea sunt deja depuse la ministerele de resort și așteaptă aprobarea finanțărilor.

Sală de sport în Mozăceni Vale
Proiectul de modernizare a drumurilor din localitate nu este singurul prevăzut în lista cu investițiilor ce vor fi finanțate prin CNI în comuna Bârla. A fost inclusă, de asemenea, și realizarea unei săli de sport în satul Mozăceni Vale. Sala va avea un teren cu dimensiunile de 45/25 m, grupuri sanitare și o tribună cu capacitate de 102 locuri. Și în satul Urlueni va fi realizat un teren de sport, în incinta Școlii Gimnaziale. Momentan, autoritățile locale lucrează la documentația obiectivului, finanțarea urmând să fie asigurată din fonduri europene, prin GAL. În paralel, în comuna Bârla continuă lucrările la rețeaua de alimentare cu apă. Se lucrează la nodurile de rețea. Conductele au fost introduse pe tot traseul rețelei și au fost realizate peste 800 de branșamente.

Bani pentru măști și tablete
Bugetul localității a fost rectificat în luna septembrie cu anumite sume alocate de Guvern. 492.000 lei este suma totală primită. Banii au fost împărțiți după cum urmează: 292.000 lei pentru sectorul de asistență socială, 100.000 lei pentru investiția în modernizarea DC 137 Malu – Bârla și 100.000 lei pentru lucrările la rețeaua de apă. Nu în ultimul rând, tot prin rectificare bugetară, administrația locală a alocat suma de 160.000 lei Școlii Gimnaziale Bârla pentru achiziția de tablete pentru elevi și 30.000 lei pentru cumpărarea de măști, în contextul crizei sanitare provocate de noul coronavirus.