Tipărire

suseni primarSeriozitatea și experiența în administrație și-au spus cuvântul la Suseni, acolo unde primarul Doru Radu a câștigat un nou mandat în fruntea Primăriei. În cel de-al cincilea mandat la conducerea administrației locale, edilul din Suseni și-a propus să ducă la bun sfârșit proiectele aflate în derulare, deloc puține la număr, dar și să implementeze unele noi. Cel mai important dintre acestea rămâne înființarea rețelei de alimentare cu gaze în comună.

”Ca și proiecte în desfășurare, avem Centrul Cultural, lucrările de asfaltare a 8 km de drumuri comunale, pe care le-am început de curând, grădinița, realizată cu fonduri europene. Pentru viitorul apropiat, prioritar este proiectul de introducere a gazelor. Așteptăm să vedem ce decizie va lua Guvernul cu privire la finanțarea acestor proiecte. Sper să dăm drumul cât mai repede și la lucrările la terenul multifuncțional de sport, un alt obiectiv pentru care au fost accesate fonduri europene. Momentan, procedurile de achiziție sunt blocate la nivelul AFIR, din cauza unor modificări legislative”, declară primarul Doru Radu. 
În comuna Suseni au început de curând lucrările de modernizare a mai multor drumuri. 8 km de drumuri comunale sunt în curs de asfaltare, investițiile fiind derulate cu fonduri locale și de la Guvern. ”S-a turnat primul strat de asfalt pe toți cei 8 km, iar în curând va fi pus și stratul final. Ne propunem să finalizăm lucrările până la sfârșitul anului”, precizează primarul Doru Radu. Pe de altă parte, un alt proiect ce prevede asfaltarea a circa 15 km de drumuri comunale în Suseni a fost inclus pe lista-sinteză a CNI (Compania Națională de Investiții) cu proiecte ce urmează a fi finanțate din fonduri guvernamentale, în cadrul unui program național. Dacă acest proiect va fi implementat, la finalul lucrărilor, în localitate mare parte din drumuri ar fi asfaltate, rămânând de modernizat doar străzile lăturalnice.