Tipărire

cicanestiÎn curând la Cicănești vor fi demarate lucrări pentru rezolvarea unei alunecări de teren din zona Bărăști, situație ce a survenit în urma inundațiilor din vara acestui an. ”Este o lucrare mai complexă, pentru care am primit bani ca urmare a solicitărilor noastre, din Fondul de Urgență. În afara consolidării drumului, se va turna și covor asfaltic, pe o lungime de 500 m. ”, a declarat primarul Ion Ionescu.
În urma desființării Fondului de Dezvoltare, structură unde conducerea Primăriei Cicănești depusese un proiect pentru asfaltarea a 9 km de drumuri din localitate, obiectivul a rămas fără finanțare.

”Am redepus documentația la Compania Națională de Investiții și, din câte am aflat, sunt speranțe să figurăm pe lista proiectelor aprobate. Aceste drumuri reprezintă tronsoane din întreaga comună, drumuri în pantă, a căror întreținere anuală costă foarte mult. Ne chinuim de ani de zile să atragem fonduri pentru modernizarea lor. Sper ca măcar acum să reușim să finalizăm modernizarea infrastructurii rutiere în localitate, astfel încât să direcționăm puținii bani de la bugetul propriu în alte direcții și să nu-i mai îngropăm în piatră, la fiecare schimbare de anotimp”,  explică edilul din Cicănești.
Între timp, cu fonduri de la buget au fost finalizare modernizările la dispensarul uman din localitate și la cel veterinar. ”Stăm, din nou, foarte prost cu fondurile pentru asistenții personali. Am achitat o parte din indemnizații, însă suntem datori cu salariile pentru această categorie începând cu luna august.”, a mai declarat șeful executivului.