Tipărire

vulturesti regularizare argesel 1În numai două săptămâni de când a revenit în funcția de primar al localității Vulturești, ca urmare a opțiunilor de vot ale cetățenilor, Liviu Poșircă, alături de echipa domniei sale, a arătat că este un om de acțiune, așa cum a promis. Printr-un protocol încheiat între administrație și Apele Române, s-a regularizat Valea Râului Argeșel, pe o lungime de 3 km. ”În timp, apele au înghițit peste 25 de ha de teren în zonă. Am defrișat și am reamenajat cursul apei, astfel încât să nu mai fie probleme. O lucrare asemănătoare – regularizare cu gabioane, pe o lungime de câte 100 de metri pentru fiecare parte, trebuie realizată în zona podului Mâzgana, pentru prevenirea inundării căii de acces, lucru ce se întâmplă acum la fiecare ploaie abundentă.” , a declarat edilul șef.

Lista de priorități pentru viitorul apropiat a șefului executivului este pusă la punct, o parte din demersurile pentru îndeplinirea obiectivelor anunțate fiind deja făcute. ”Trebuie să punem în funcțiune sistemul de canalizare, cât mai curând. Avem o rețea de 22 km, cu 9 stații de pompare și stație de epurare. Începem branșamentele și facem demersuri pentru înființarea unei societăți, Apă Canal Vulturești, care să gestioneze atât sistemul de apă, cât și pe cel de apă uzată. Cred că având propria societate, serviciile oferite cetățenilor ar fi de mai bună calitate, mai prompte și probabil mai ieftine, a anunțat primarul Liviu Poșircă.
Cu fonduri europene, conducerea Primăriei Vulturești dorește să achiziționeze necesarul de echipamente pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a cursurilor online. ”Avem nevoie de 16 laptop-uri pentru profesori și 120 de tablete pentru elevi. Știu că vor fi granturi europene pentru acest tip de echipamente, granturi speciale în contextul pandemiei. Rămânând tot în zona Educației, dorim să construim la Mâzgana o grădiniță. Preșcolarii de aici, în număr de 40, nu au o clădire proprie destinată desfășurării actului educațional. Firma ”Vulturul Company SRL” a donat 36.000 de lei unui ONG pentru achiziționarea unui teren în cătunul Mâzgana, în scopul construirii unei grădinițe. Fiindcă investiția nu s-a concretizat, întreprindem măsurile necesare pentru ca Asociația să dea pământul Primăriei, astfel încât să putem ridica unitatea de învățământ promisă acestor copii. Vom căuta surse de finanțare, guvernamentale sau europene.”, a punctat noul edil șef din Vulturești.